Frenkie, Kontra i Indigo objavili album „Egzil“

by pro 15, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

 

Nešto više od godinu dana nakon objave eksplozivnog albuma „Putanja“, Frenkie, Kontra i Indigo vraćaju se i predstavljaju album „Egzil“. Novo studijsko izdanje u Hrvatskoj je od danas dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu.

CD + vinil
Deezer & Google Play

Najavljeno singlom i videospotom „Đe Će Ko“ te pjesmama „Teorija zavjese“ ft. Zijah Sokolović, „Baš svi“ ft. Ćelo & Abdi i „Sad bi htjela“, novo izdanje donosi ukupno 13 pjesama za čiji je mix zaslužan Ryu Kawashima, dok master potpisuje Mischa Janisch (Sunshine Mastering, Beč). Novi album ispunjen je inovativnom produkcijom koju potpisuje Indigo te samouvjerenošću i agresivnošću Frenkiea i Kontre, koje pomiču granice balkanskog hip-hopa, ali i šire.

Egzil Mix Tape (DJ Soul Mix)

Proces stvaranja albuma trajao je godinu dana, a uspjeli su ga snimiti u svega pet. Baš kao i prethodno izdanje „Putanja“, i „Egzil“ je sniman u Red Bull studiju, no ovog puta u Japanu – gdje su za čitav materijal pronašli dodatnu inspiraciju. Sve pjesme snimljene su u Tokiju, gdje je nastala i naslovnica albuma, iza koje stoje fotograf Mario Ilić te Miran Lazić, odgovoran za dizajn.

FM Jam trojac – Frenkie, Kontra i Indigo prije same objave albuma slušateljima su predstavili i „Egzil Mix Tape (DJ Soul Mix)“ video-najavu albuma, u kojoj je dugogodišnji član FM Jam ekipe – DJ Soul u 10 minuta izmiksao sve pjesme s izdanja.

Prethodna godina bila je iznimno inspirativna za trojac – Frenkie je bio zauzet snimanjem i promoviranjem uspješnog singla „Daj Ga Na Gas“, nastao u suradnji s Who See za potrebe Tuborg Open kampanje, a za vrijeme koje su se spojili i s electro triom Major Lazer. Ubrzo nakon toga zaputili su se u Tokio, gdje su započeli kreativan proces koji je rezultirao studijskim izdanjem „Egzil“.

Album „Egzil“ od danas je u digitalnom obliku dostupan u Hrvatskoj, regiji i diljem svijeta. Hrvatskim fanovima izdanje je dostupno putem Deezera i Google Playa, te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu!