Podijeli objavu

Britanski folk-rock kantautor i miljenih hrvatske publike – Frank Turner, predstavlja novi studijski album „Be More Kind“! Izdanje je predstavljeno 4. svibnja, a hrvatskoj je publici dostupno putem Deezer i Google Play digitalnih glazbeni platformi.

Novo izdanje donosi ukupno 13 novih pjesama, među kojima su i najavne „1933“, „Blackout“, „Make America Great Again“…te aktualni singl „Little Changes“, za koji je na dan objave albuma predstavljen i prateći videospot:

Objavu svog sedmog studijskog izdanja Frank Turner je najavio svega nekoliko mjeseci nakon objave retrospektivne kompilacije „Songbook“. „Htio sam istupiti iz svoje zone komfora i pokušati napraviti nešto drugačije“ otkriva 36-godišnji glazbenik o novom izdanju. Stoga ne čudi kako već na prvo slušanje „Be More Kind“ zvuči ponešto drugačije od prethodnog studijskog albuma „Positive Songs For Negative People“.

Produkciju albuma potpisuju Austin Jenkins i Joshua Block, nekadašnji članovi skupine White Denim te Charlie Hugall (Florence + The Machine, Halsey, Fickle Friends…). Pjesme su nastajale u periodu od sedam mjeseci, što je Franku, kako i sam otkriva, dalo dovoljno vremena da ih preokrene naglavačke te se detaljno poigrava sa zvukom i dinamikom svake pjesme.

Naslov izdanja inspiriran je pjesmom Clivea Jamesa, „Leçons Des Ténèbres“. „Kada sam se prvi put susreo sa stihovima te pjesme, u potpunosti su me uništili. Stariji i mudriji ljudi često znaju reći kako na kraju nečijeg životnog puta na vidjelo najviše izlazi kako ste se odnosili prema ljudima oko sebe. U modernom svijetu upravo je to lekcija koju svi trebamo naučiti, uključujući i mene – da budemo dobre osobe!“, zaključuje Frank.

Turner se trenutno nalazi na velikoj svjetskoj turneji, koja uključuje 120 koncertnih datuma diljem Europe, SAD-a i Kanade, Australije i Novog Zelanda…Najbliže našim prostorima nastupit će krajem listopada ove godine, u Beču (26.10.), Grazu (27.10.) i Budimpešti (31.10.):

Live Shows