Frank Turner objavio novu pjesmu s iščekivanog studijskog izdanja

Novi album očekujemo 4. svibnja

Podijeli objavu
Miljenik hrvatske publike – Frank Turner, objavio je još jednu pjesmu s iščekivanog studijskog izdanja.

Pjesmom „Be More Kind“ Frank Turner nastavlja najavljivati iščekivani istoimeni album, koji će biti objavljen 4. svibnja, a za marljivog britanskog glazbenika ovo će biti sedmo studijsko izdanje. Novi album donosi 13 pjesama, a hrvatskoj publici već sada je dostupan putem Google Play prednarudžbi.

Kao uvod u zvuk novog albuma, Frank Turner je predstavio pjesmu „1933“, a sada nam je otkrio novi komadić zvuka iščekivanog izdanja „Be More Kind“, u obliku istoimene pjesme koja je dostupna putem Deezera, Google Playa i YouTubea

Svega nekoliko mjeseci nakon objave retrospektivne kompilacije „Songbook“, 36-godišnji Frank Turner je svoju vjernu bazu fanova iznenadio najavom potpuno novog studijskog materijala. Novi album kombinira univerzalne teme sa sirovom emocijom izražavanja političkog i osobnog mišljenja, sve oblikovano u njegov prepoznatljivi folk-punk zvuk, prožet grubim eksperimentalnim nijansama.

„Želio sam izaći iz svoje zone komfora i isprobati nešto novo i drugačije“, otkriva Frank o novom albumu, koji produkcijski potpisuju Austin Jenkins i Joshua Block, nekada članovi psychedelic-rock skupine White Denim, te Charlie Hugall (Florence + the Machine, Halsey, Fickle Friends…).

Osim vijesti o novom studijskom izdanju, Frank Turner je najavio i svjetsku turneju u pratnji svog odličnog benda. Poznat po tome da bez problema u jednom valu održi čitav niz nastupa diljem svijeta, ovaj put je ipak konceptu turneje odlučio pristupiti drugačije. „Ostavljam iza sebe dane kada sam htio biti najaktivniji tour-glazbenik u svemiru. Uputit ćemo se na intenzivnu turneju, ali raspored će nam dopuštati da uzmemo kratku pauzu i vratimo se svojim domovima“.

Nekih navika se ipak teško rješiti – tako je Frank unatoč promijenjenom konceptu turneje, za prvi dio najavio ukupno 120 koncertnih datuma diljem Velike Britanije, Europe, Kanade, Australije i Novog Zelanda, a obećao je i kako će u 2019. godine posjetiti i neka „manja, čudnija i predivna mjesta“. Čitavu listu svih koncertnih datuma i postaja možete pronaći na njegovoj službenoj stranici:

Album „Be More Kind“ – Popis pjesama:

 1. Don’t Worry
 2. 1933
 3. Little Changes
 4. Be More Kind
 5. Make America Great Again
 6. Going Nowhere
 7. Brave Face
 8. There She Is
 9. 21st Century Survival Blues
 10. Blackout
 11. Common Ground
 12. The Lifeboat
 13. Get It Right