Frank Turner objavio novi album „No Man’s Land“!

by kol 21, 2019Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Miljenik hrvatske publike čiji glazbeni izričaj na inovativan način kombinira žanrove kao što su rock, folk i punk, objavio je novi studijski album „No Man’s Land“.

Album je u potpunosti posvećen ženama, posebice onima koje su ostavile trag u povijesti, a čije su priče ostale neispričane. Hrvatska publika album „No Man’s Land“ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Album „No Man’s Land“ je tematski posvećen pričama utjecajnih žena koje se često zanemaruju u povijesnom kontekstu. „Njihove su priče već trebale biti ispričane, mislim da bi bile puno poznatije da su bile muškarci.“, izjasnio se britanski glazbenik. Među ženama kojima je Frank posvetio ovo izdanje našle su se egipatska feministkinja Huda Sha’arawi i bizantska princeza Kassiani. Produkciju albuma potpisuje nagrađivana Catherine Marks (Foals, The Killers), koja je više nego uspješno oblikovala zvučne nijanse glazbe koju je Frank na „No Man’s Land“ stvorio uz pomoć tima sastavljenog od iznimnih instrumentalistica. „Ovim sam albumom spojio dvije strasti – pisanje pjesama i povijest.“, izjavio je Frank.

„No Man’s Land“ najavljen je singlom „Sister Rosetta“. Riječ je o posveti Rosetti Tharpe, jednoj od najutjecajnijih glazbenih ličnosti u američkoj povijesti. Osim u tekstu, Frank je ikoni rock glazbe počast odao i u instrumentalnom dijelu, koristeći se njenom tehnikom sviranja: „Rosetta je bila puno bolja u sviranju gitare nego što sam ja, stoga mi je to predstavljalo izazov.“, priznao je.

Frank je u sklopu ovog albuma obožavateljima pripremio i seriju podcast epizoda, objedinjenih pod nazivom Tales of No Man’s Land. Svaka je podcast epizoda posvećena jednoj od pjesama s Frankovog novog albuma.

Popularni će britanski glazbenik album “No Man’s Land” uživo predstaviti na turneji po Ujedinjenom Kraljevstvu. U sklopu te turneje održat će i dva rasprodana koncerta u Alexandra Palace kazalištu.