Podijeli objavu

Kako su i najavili iz Tvrđave kulture najbolje su ostavili za kraj. Veličanstveno, romantično, plesno. Tako je bilo večeras na Tvrđavi sv. Mihovila gdje je rasprodani koncert održao Bryan Ferry. Već par dana ranije te na sam dan koncerta na Facebook eventu tražila se ulaznica više da bi oni koji je nisu uspjeli kupiti uživali u spektakularnom koncertu. No samo oko 1000 sretnika imalo je čast uživati na najljepšoj pozornici na Jadranu.

Da se zaista radilo o najiščekivanijem koncertu ljeta potvrđuje i rekordan rok u kojem su ulaznice bile rasprodane – 36 sati! Možemo slobodno reći da je to vjerojatno jedan od najbrže rasprodanih koncerata posljednjih godina u Hrvatskoj.

Uživali smo večeras uz hitove kao što su ‘Slave To Love’, ‘Jealous Guy’, ‘Out Of The Blue’, ‘More Than This’, ‘Avalon’, a sve to su pratili osmeročlani bend vrhunskih glazbenika.

Publika većinom ona malo starija nakon koncerta imala je samo riječi hvale:
Uživala sam, ovo je trebalo doživjeti. Nikad nisam mislila da će nam ovakva zvijezda doći u naš grad.’ – rekla nam je oduševljena Ivana.

Ni novinar Večernjeg lista Samir Milla koji je potegnuo iz Zagreba samo na ovaj koncert nije krio svoje oduševljenje: ‘Bilo je fenomenalno jer sam u svom gradu slušao još jednog pjevača uz čije sam pjesme odrastao. “Let’s Stick Together” ili “Slave to Love” pjesme su koje su postale pravi evergreeni, a fascinantno je bilo vidjeti da Ferry nije izgubio ni na glasu ni na šarmu, iako su mu već 72. godine.

Zvonimir iz Zagreba veliki je fan Ferryja, prati ga cijelu njegovu karijeru. ‘Biti na koncertu svog idola uz ovakav ambijent… nemam riječi, nadam se da će i iduće sezone biti ovako dobrih koncerata. Bio sam na koncertu LP i Maria Biondia te mogu ekipu sa Tvrđave samo pohvaliti. Šibenik je pored Zagreba i Arene u Puli glazbena top destinacija u Hrvatskoj.

Andrej Babić iz grupe Markiz oduševljen je i atmosferom i koncertom: ‘Šibenik ima tu privilegiju da se koncerti organiziraju na ovoj prekrasnoj Tvrđavi. Zaista poseban doživljaj. Brian Ferry je po očekivanju bio odličan, malo nas je vratio u neke romatičarske godine i pokazao da je i sa 73 godine odličan kao i prije.’

Šibenski koncert ujedno je i početna točka Ferryjeve turneje jugoistočnom Europom, a spomenimo i to da su mu predgrupa večeras bile cure iz grupe Paradisia koje su se lani predstavile debitantskim albumom ‘Sound Of Freedom’.