FOTO/VIDEO 4 Tenora pobjednici 22. Dalmatinske šansone

by kol 18, 2019Domaća glazba, Festivali, Izdvojeno, Vijesti

Festival Večeri dalmatinske šansone održan je sinoć u Šibeniku, a slavili su klapa Contra i Četiri tenora.

Prva nagrada žirija pripala je klapi Contra, dok su Četiri tenora kući ponijela nagradu publike. Nikolina Tomljanović primila je nagradu za najizvođeniju pjesmu u prošloj godini, nagrada za najboji aranžman pripala je Miji Negovetić, nagrada za najbolje kantautorsko djelo pripala je Neni Belanu.

Najbolji debitant je Božidarka Matija Čerina koja je izvela pjesmu ‘Odolijevam’.

Nagradu za najbolji interpretaciju dobio je Duje StanišićBranimir Bubica i klapa Sebenico dobili su treću nagradu publike za pjesmu ‘ Moja prava ljubavi’, dok je drugu nagradu publike dobio Branko Medak za ‘Za koga si šila dotu’. Prema ocjeni žirija drugu nagradu dobili su Elis Lovrić i klapa Brnistra za pjesmu ‘Od kad te poznon’, a treću Bang Bang za pjesmu ‘Pismo’.

Večeri dalmatinske šansone su se održale 22. put u Šibeniku. Noć su ispunile brojne šansone koje je otpjevalo 23 izvođača u direktnom televizijskom prijenosu.

4 Tenora su nedvojbeno miljenici šibenske publike koja ih je ponovo nagradila prvom nagradom, baš kao i 2017. kada su izveli pjesmu “Sve je tvoje”. Ove godine su se predstavili pjesmom “Brod bez imena” istog autorskog dvojca, Matka Šimca i Eduarda Botrića.

Tenori su za pobjedničku pjesmu snimili i zanimljiv spot na Velebitu gdje su se borili s močnom burom koja je dala poseban pečat samom spotu.