Podijeli objavu

Za jučerašnji rasprodani koncert Vatrogasaca tražila se karta više. Povod je bio veliki povratak najveselijega banda iz naroda, a i proslava Martinja, za koje su ovi veseljaci pravi pogodak. To je i pokazao i krcat Metropolis club uz ludu atmosferu koju vam možemo sam dočarati u slikama.

Foto: Bojan Lutring

Sam ulazak Vatrogasaca na stage popraćen je uz vrisak i uz skoro trosatnu svirku tražila su se dva bisa. Penjalo se na ramena, skakalo pjevalo se i čak dosta mlađih naraštaja znalo je sve hitove, a bis je završen kako to na pravim vatrogasnim zabavama i biva sa možda najdužim vlakićem u publici na koncertima.

Hitovi i obrade uz samu urnebesnu pojavu Vatrogasaca pokazali su se kao pun pogodak za najveseliji blagdan-Martinje. Vatrogasci su u narodu poznati po specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka, ali i pretvaranju “ozbiljnih” pjesama u sasvim neozbiljnu šalu. Oni su bend koji je vjerovali ili ne u karijeri snimio čak 13 studijskih albuma i izdao dva kompilacijska, a ova publika pokazala je da je dobro pratila cijeli opus banda.

Neki su se čak i pojavili u vatrogasnim uniformama i posebnim natpisima na majicama. Showmani sa stažom od preko 25 godina na sceni, poznati po svojim prepoznatljivim obradama hit pjesama raznolikih žanrova i pretvaranju istih u narodnjačku glazbu pokazali su kako dobro vladaju i scenom i svojim humorom osvajaju publiku, koja se sudeći po reakcijama na koncertu zaželjela veselja i dobrog štimunga Stoga nije ni čudo da ih prati ih glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici, što su i ovoga puta dokazali.

Band iz naroda kako sami sebe nazivaju poklonio je na najveseliji praznik pravo narodno veselje. A nakon Krcatog Halloweena i Vatrogasaca za dva tjedna slijedi nam povratak u osamdesete sa velikim partijem uz band Neki to vole vruće, poznate DJ-e iz toga razdoblja i grupu Osamdesete u Zagrebu za koji se već vlada veliki interes!