Podijeli objavu

Tijesno je bilo večeras na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku gdje je koncert održala Róisín Murphy, poznata najprije kao frontmenica dance i trip hop dua Moloko, a kasnije i kao samostalna pjevačica, umjetnica i autorica.

Njezini nastupi su veličanstveni, takav je bio i ovaj na Tvrđavi sv. Mihovila gdje je prisutnima pružila njenu dobro znanu kombinaciju samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa, s jedne strane opuštajućeg jazza 20-tih godina, a s druge tajnovitog, maštovitog i uvijek odvažnog plesnog ritma.


VIDEO: Šibenski portal

Od prvog takta Innocence svojim izgledom, stavom i energijom Róisín Murphy je u trenu očarala šibensku publiku i uvela ih u svijet maštovitih plesnih ritmova svojih pjesama. Glasom koji svakoj njenoj pjesmi daje dozu mističnosti, bez prestanka redala je uspješnice You Know Me, Ten Miles High, Like… Kroz različite glazbene žanrove i stilove svojih pjesama Murphy je još jednom pokazala da s razlogom nosi naziv britanske dance ikone. Posebice se to ogleda u neprestanom mijenjaju odjeće tokom koncerta i korištenje rekvizita na pozornici kojom se naglašava scenski dio nastupa koji prelazi u performans.

Od glazbene ode eri disco ritmova kroz pjesmu Plaything do Gone Fishing koja odzvanja zvukom ljeta – lako je prelazila granice žanrova i vremena dok je za sam kraj ostavila hitove iz Moloko ere Forever More i Sing it Back. Nakon dugotrajnog pljeska publiku je Róisín Murphy pozdravila s Flash of Light.

Energija koja proizlazi iz ekscentrične osobnosti ove dance ikone stvorila je na tvrđavi atmosferu koja će svima prisutnima zasigurno ostati u trajnoj memoriji.
Nakon koncerta publika se preselila pod tribine gdje ju je do kasno u noć budnom držala njemačka producentica i vokalistica, trenutno jedna od najzanimljivijih predstavnica europske scene elektroničke glazbe, DJ Perel.

Donosimo dio atmosfere u kojoj su samo rijetki sretnici uživali na, možemo slobodno reći, koncertu sezone: