FOTO: Frank Turner rasplesao posjetitelje SuperUho festivala, pjevao je i na hrvatskom

by kol 9, 2017Festivali, Vijesti

Drugi dan SuperUho festivala u Primoštenu zasigurno je obilježio Frank Turner. Odlična komunikacija sa publikom koju je definitivno kupio kad je pjevao na našem jeziku, a na početku koncerta također se predstavio na hrvatskom.

Drugi dan SuperUha otvorio je Svemirko, a nakon toga zasvirala je Porinom nagrađena kantautorica Sara Renar.

Uživali smo sinoć i uz Connora Obersta, Frankie Cosmos… no zvijezda večeri ipak je bio Frank Turner & The Sleeping Souls.

I večeras vas očekuje zanimljiva zadnja večer na festivalu, a možete poslušati u 20:00 Trobecove krušne peći, 21:00 The Membranes, 22:00 Billy Bragg, 23:00 Mašinko, 00:00 Buzzcocks te u 01:00 James Lavelle.

Inspirirani punkerskom DIY filozofijom The Membranes su nastali davne 1977. u Blackpoolu. Poput suvremenika s kojima su djelili pozornice kao što su Nick Cave, Black Flag, Einsturzende Neubauten, The Fall, Bauhaus, Big Black, Killing Joke odabrali su svoj put i postali izuzetno utjecajan underground bend koji je do kraja 80-tih objavio šest studijskih albuma i devet singlova i postao miljenik legendarnog BBC-jevog DJ-a Johna Peela.

Mašinko je punk rock sastav iz Zagreba osnovan 2010. godine. Do sada su objavili dva samostalna albuma, jedan split album i jedan Božićni singl, te postali jedan od vodećih bendova na punk rock sceni u Hrvatskoj i regiji.

VIDEO:

Kao i dosad na svim će ključnim lokacijama biti dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, vjernom partneru i generalnom sponzoru SuperUha. Središnji dio festivalskog prostora i ove će godine postati Iskonova zona opuštanja, koja će tako u spoju s festivalskom plažom ponovo biti sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.
Između središnjeg festivalskog prostora i Iskonove festivalske plaže smješten je kamp u potpunosti natkriven visokom borovom šumom.

FOTOGALERIJA: