Podijeli objavu

Novosadski kantautor Đorđe Balašević sinoć je održao prvi od dva rasprodana šibenska koncerta.

Balašević je na šibenskoj tvrđavi izveo svoj program ‘Kalendar mog djetinjstva’ po naslovu njegova nedavno objavljenog romana autentične forme. Za taj specijalan program Đole se odlučio uz svog stalnog pratitelja Duju na klaviru, a doveo je i tamburaše i violinistu.

Nije novost da Balašević satima ne silazi s pozornice, to se zapravo od njega i očekuje. Nije novost ni da njegove govorancije više nalikuju na stand-up nego na uvod u iduću pjesmu. Novost je, mada nije ni to jer taj koncept fura već neko vrijeme, da je turneja „Kalendar mog djetinjstva“ zamišljena uglavnom kao prepričavanje obiteljskih zgoda s glazbenim intermezzima – piše sibenik.in

Njegove anegdote iz djetinjstva, za koje nije ni toliko bitno koliko su istinite, izazivale su salve smijeha prepunih tribina tvrđave sv. Mihovila. Od farbanja uskrsnih jaja, odnosa s bakama i djedovima, imitiranja filmova Bate Živojinovića do nevjerojatno duhovito ispričanog obiteljskog odlaska na mora u Omišalj.

Posjetitelji rasprodanog koncerta nisu krili svoje oduševljenje, ali i oni koji su na njegovom koncertu bili prvi put. Još uvijek pjevajući nakon koncerta kazali su nam kako su oduševljeni, da im je i četiri sata koncerta malo, a oni najveći fanovi dolaze i večeras kada će im Balašević još jednom zapjevati, ali i dobro ih nasmijati.