Podijeli objavu
Photo by @geepsee facebook

Znate ono kada imate neki san i samo čekate dan da se ostvari. Upravo to se dogodilo lirskom tenoru iz Preloga. Njegovo ime je Filip Hozjak član je Zbora HNK-a u Osijeku i od prije par dana je, odlaskom Marka Škugora, postao novi član Četiri tenora.

Kako nam kaže Filip, njegovoj sreći nema kraja.

– Već par dana mi osmijeh ne silazi s lica! Karijere Marka Škugora i Četiri tenora u zadnje vrijeme doživljavaju streloviti rast. Stoga Marko ni uz najbolju volju ne stigne gurati na „dva fronta“ i odlučio se posvetiti solo karijeri jer su pred njim, kao i pred nama, zaista veliki planovi. I eto, imao sam tu sreću i čast postati njihov novi član – rekao nam je Filip u jednom dahu.

Već ste imali i prvi koncert u novoj postavi, kako je prošlo, je li bilo treme?
– Da, prvi koncert je bio u clubu Revelin u Dubrovniku, gradu kojeg do sad nisam imao prilike posjetiti, pa je doživljaj time bio još i veći! Atmosfera je bila fenomenalna, a biti na pozornici uz takve vrsne pjevače i predstavljati „4 Tenora“ je zaista nešto posebno! Trema? Više je to bio neki respekt prema kolegama i novonastaloj situaciji, ali sve to prestaje kad počne pjesma. Onda se pretvaramo u glazbene zvijeri.

Kako se u ovo kratko vrijeme Međimurec snašao među Dalmatincima?
– Međimurec je donio dobru klopu, dobro vino, mamin domaći jeger i Dalmatinci su rekli da je to-to! Tako da za sada odlično funkcioniramo – sa smiješkom govori Filip.

Došao si nakon odlaska Marka Škugora, hoće li to biti i mali izazov?
– Zapravo ovo mi je veliki izazov, ipak je Marko u vrlo kratkom vremenskom periodu napravio zavidnu karijeru i stvarno mu svaka čast na tome! Naravno da ulazak u 4 Tenora nosi i neku dozu odgovornosti, no spreman sam na sve izazove koji nas očekuju.

Foto: Privatni profil Filipa Hozjaka

Idemo te malo i predstaviti našim čitateljima. Kako si se počeo baviti glazbom?
– Glazbom se bavim od malih nogu, vrtićkih dana, kada sam kao klinac nastupao na nekoliko dječjih festivala, zatim je tu bilo i nekoliko autorskih pjesama i festivala zabavne glazbe, da bi sve kulminiralo studijem solo pjevanja na glazbenim akademija u Grazu i kasnije u Osijeku. Odmah po završetku školovanja pružila mi se prilika za rad u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku gdje sam i danas član ansambla.

Pjevaš u zboru, ali i solo, koja je to pjesma koja te najviše dirne dok ju izvodiš?
– Moram priznati da sam do sad najčešće izvodio skladbe sa kojima sam se donekle mogao i poistovjetiti, te ne bih mogao niti jednu posebno izdvojiti. Najčešće su to pjesme ljubavnog karaktera, jer sam po prirodi romantičan.

Sad kad si u Tenorima, možeš li nam najaviti koncerte do kraja ove godine i gdje nastupate za Novu?
– Do kraja godine nas očekuju koncerti u Kostreni, Nedelišću i Splitu, te jedan humanitarni koncert u Lisinskom. A doček? To neka ostane mala tajna – za kraj nam je rekao tajnoviti Filip Hozjak.