Filip Dizdar novim singlom širi „Glasine“

by svi 7, 2022Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Treći singl koji predstavlja Filip Dizdar donosi potpuno novi zvuk, a riječ je o jedinstvenoj klupskoj pjesmi, snažnog ritma i zaraznog refrena.

Svakako nije nešto što smo navikli slušati od Filipa, ali vokalno i glazbeno predstavlja veliki odmak od prijašnjih pjesama. Bez obzira na to, u velikoj mjeri odiše njegovim osebujnim stilom.

“Glasine” je pjesma koju je bilo pravi gušt raditi. Ova priča o tajnoj ljubavi rasla je iz dana u dan dok nije postala ono što je danas. Znao sam da želim stvoriti nešto drugačije, neki novi zvuk koji nije specifičan za moje stvaralaštvo. U takvom duhu je napravljen i spot. Htio sam izbjeći tipičan stil spota u klubu i tako se kasno jednu noć rodila ideja za animacijom poznatih slika.“ – Filip Dizdar.

Možda se na prvu čini da moderna glazba nije spojiva sa starim slikama, no Filipovo eksperimentiranje iznjedrilo je unikatni rad koji ne viđamo svakodnevno. Statični likovi dobili su novu dimenziju i svaki od njih priča svoju priču. Bez obzira što je rad na samom spotu trajao čak punih šest mjeseci, Filip je uz pomoć animacije na kreativan način stvorio posebnu dinamičnu atmosferu koja će svakako ostati upečatljiva.

Kao i obično, Filip Dizdar i ovog puta potpisuje produkciju, aranžman, glazbu i tekst, a za mix i master je zaslužan Jere Šešelja.

Osim glazbe, Filip trenutno radi i na filmskim poduhvatima. U proteklih nekoliko godina mogli smo svjedočiti njegovim brojnim radovima u okviru produkcije, montaže i režije, stoga ne čudi činjenica da je Filip odlučio studirati na Akademiji dramskih umjetnosti te da od njega u skorijoj budućnosti možemo očekivati, uz glazbeno, i neko novo filmsko postignuće.

„Studiranje mi je potaknulo neke nove vidike i svakako pomoglo da počnem na svoj rad gledati drugim očima, sve više koristim autorsku glazbu u svojoj režiji i obrnuto. Trenutno sam u završnoj fazi rada na nekoliko filmova od kojih se jedan kompletno oslanja na glazbu i zvukove da bi ispričao priču.. Surađujem s talentiranim glumcima, producentima, s poznatim snimateljima s kojima sam već ranije surađivao te uz timski rad i zajedničku suradnju dolazimo do izvrsnih rezultata. Vjerujem da će i ovi radovi uskoro ugledati svjetlo dana, veselim se tome“ – rekao je za kraj Filip Dizdar.