Fil Tilen sa singlom „Ko vam je reko“ ušao u službenu HRTop40 listu!

by kol 9, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Novim singlom “Ko vam je reko” Fil Tilen predstavlja i hrabre iskorake u nepoznato – u autorskom i glazbenom produkcijskom dijelu  surađivao je s novim ljudima, Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem,  potpisao ugovor za novi label – Universal Music Hrvatska, i snimio videospot koji je ovaj put animiran.

Sjajan videospot djelo je renomirane animatorice Ire Bulić aka Nisamtapir i PULSAR Produkcije.

Print

Pjesma “Ko vam je reko” je odgovor na trenutno stanje u zemlji, ali i na Zemlji. To što se metaforički lansiram na Mars je odraz mog unutarnjeg nezadovoljstva svojom okolinom i ljudima. Raketu sam morao izgraditi od glomaznog otpada i smeća, jer samo to sam pronašao oko sebe. Za raketno gorivo koristim ljudsku zlobu, zavist, neimaštinu, lažna obećanja i pohlepu. Moje zeleno odijelo u kojem odlazim na Mars daje odgovor na ono za čim tragam i identično je onom koje nosi Mali Princ u istoimenoj noveli Antoinea de Sainta-Exuperyja.” – Fil Tilen

Novi singl objavljen je nakon dvogodišnje diskografske pauze, odnosno albuma “Predstava Počinje” koji je promovirao s preko stotinu koncerata diljem regije i dijaspore. Trenutno na svoju glazbu i videospotove ima petnaest milijuna pogleda putem YouTubea. Krajem 2016. gostovao  je u showu “Tvoje lice zvuči poznato” u koji je ušao na vlastitu inicijativu i jedini je izvođač  koji nije pozvan od strane produkcijske kuće, nego se sam pojavio na audiciji i na taj način dobio angažman.