Fil Tilen novim singlom “Paranoja” ostvaruje zamijećen digitalni uspjeh

Fil Tilen novi singl „Paranoja“ posvećuje vlastitom mozgu

Podijeli objavu

Nakon što je 2017. godinu obilježio uspješnim singlom „Ko vam je reko“, Fil Tilen isto planira učiniti i u 2018. godini, s novim singlom „Paranoja“, koji posvećuje vlastitom mozgu! Pjesma je dostupna u radijskom eteru te na digitalnim platformama diljem svijeta.

Singl je do sada ostvario zamjetan digitalni uspjeh – naime, pjesma se u Hrvatskoj nalazi na #7 Deezer Top 20 liste najslušanijih domaćih pjesama tijekom ožujka, našla se na #1 Google Play Najpopularnijih pjesama, a već se nekoliko tjedana nalazi unutar Top 100 Shazam charta!

Foto: Matea Senčar

„Pjesma „Paranoja“ je posvećena „overthinkingu“ koji me ponekad paralizira, često se ulovim da pretjerano razmišljam i brinem oko stvari koje bi se mogle dogoditi“ iskreno progovara Fil Tilen i nastavlja „Obzirom na nepredvidivo i nestabilno vrijeme u kojem živimo, konstantna zabrinutost za vlastitu egzistenciju je normalna pojava, a u ovoj pjesmi ju subjektivno dovodim do ekstrema. Zatvorenik ili rob svoga uma bio bi savršen naslov, ali „Paranoja“ je ipak pjevnija. Ovoga puta zabrijali smo na funk i ovaj ozbiljan problem u glavama većine ljudi pokušali učiniti zabavnim.“

Zanimljivo je kako je pjesma inspirirana događajem koji se dogodio na putu za studio – „Kada sam putovao u studio snimati novi singl, imao sam potpuno drugačije ideje za novu pjesmu, ali putem na autocesti mi je otpao kotač s iznajmljenog automobila. Srećom prošao sam bez ijedne ogrebotine, ali cijeli život mi je prošao pred očima. Moglo se dogoditi puno toga, ali izgleda da imam puno sreće i da me netko čuva. Isto to veče krenuli smo raditi na singlu i nisam mogao smiriti svoje misli i vrtiti moguće scenarije, bio sam paranoičan. Tako je nastala i ova pjesma, napisao sam ju u sat vremena i snimio isto veče. Pjevam je direktno svom razumu i obraćam se vlastitom mozgu, iako vjerujem da će se mnogi pronaći u njoj“, otkriva Fil Tilen događaj koji je utjecao na novi singl.

Foto: Matea Senčar

U kreiranju novog singla Fil Tilen je nastavio suradnju s producentima Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, koji su zaslužni i za prethodni singl „Ko vam je reko“. Upravo je taj singl učinio prekretnicu u Tilenovoj karijeri, lansirajući ga, nakon dvogodišnje diskografske pauze, u sam vrh radijskih i digitalnih top-lista – pjesma se našla u HR Top 40 službenoj listi najemitiranijih domaćih singlova u radijskom eteru, kao i na #1 Deezer-ovih mjesečnih top-lista najstreamanijih domaćih pjesama u Hrvatskoj! Stoga ne čudi kako je s istim timom odlučio kreirati i svoj novi singl – „Paranoja“!