Faul objavljuje novi singl “Plava vila”!

by lis 11, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Faul je osnovao autor pjesama, gitarist i pjevač Bruno Marković 2010. godine, kada mu se kao stalni član benda na gitari pridužuje Ivan Šibenik, koji je do tada svirao u bendovima Replica i Jeremy’s Alive. Potom im se pridružuje Robert Gojsović na bas-gitari. Nakon nekoliko nastupa na demo natjecanjima i koncertima po zagrebačkim klubovima, 2016. godine odlučuju snimiti prvi EP, koji uključuje trilogiju pjesama „Plava vila“ te još dvije pjesme iz starog opusa benda. Za potrebe snimanja na bubnjevima im se pridružio Mario Klarić. Bend je svoju diskografsku karijeru počeo objavljivanjem singla „Kraj“ iz trilogije pjesama „Plava vila“, s kojim se predstavio široj javnosti na radio i TV postajama diljem Hrvatske.

Pjesme iz trilogije nisu samo tematski vezane

„Iako smo karijeru počeli s trećom pjesmom u trilogiji, a sada objavljujemo prvu, siguran sam da će mnogi primjetiti poveznicu. Dakako, sve će biti puno jasnije nakon objave posljednje u nizu, odnosnu druge pjesme iz trilogije „Plava vila“, koja će povezati singlove „Plava vila“ i „Kraj“. Pjesme iz trilogije nisu samo tematski vezane, već i radnjom u video spotovima.“ otkriva nam osnivač benda Faul, Bruno Marković.

Glazbu i tekst za pjesmu „Plava vila“ potpisuje Bruno Marković, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Antonino Šimić iz Greenwood Studija, koji je producirao sve pjesme s nadolazećeg albuma benda. Svojim sudjelovanjem na aranžmanu i snimanju pjesme doprinjeli su Mario Klarić na bubnjevima, Bruno Milanović na bas-gitari, Ivan Šibenik na gitari, Hana Blažević kao prateći vokal te Antonino Šimić na perkusijama, synthovima i ostaloj elektronici.

Album se očekuje krajem godine

Naslovnu pjesmu trilogije te ujedno novi singl benda Faul „Plava vila“, u izdanju Greenwood Studija i STAR MEDIE, prati video spot za koji je scenarij napisao Bruno Marković, a režirao Dario Godič. Osim članova benda, u spotu se pojavljuju Matea Paulus i Dino Šušnjić.

Album prvijenac očekuje se krajem godine, a prethodit će mu objavljivanje posljednjega singla iz trilogije „Plava vila“ s pripadajućim videospotom.

Foto: Dario Godič