Podijeli objavu

Nakon niza održanih seminara diljem Hrvatske, Pjevački studio Mozartine priču uspješnih besplatnih glazbenih seminara završio je krajem 2018. godine. Seminarima se želi pridonijeti edukaciji talentirane djece i mladih iz općina i gradova u kojima imaju manje mogućnosti za razvoj svojih talenata.

Od rujna do prosinca prošle godine Pjevački studio Mozartine je s udrugama Glazbeni centar Papandopuline i Dječji zbor Mozartine održao sedam seminara, ostvarili su suradnju s Gradom Gospićem, Splitom i Vrgorcem, općinama Žakanje, Ljubešćica, Kalnik, te Sisačko-moslavačkom županijom seminarom u Hrvatskoj Kostajnici. Kroz seminare studio je surađivao s petnaestak osnovnih škola, a stručni voditelji družili su se s više od 200 djece i mladih koji su sudjelovali na seminarima. Organizator svih seminara je udruga Glazbeni centar Papandopuline, koja djeluje na području sličnih edukacijskih projekata u sklopu Pjevačkog studija Mozartine.

Osnovna ideja ovog programa je da se usmjeri djecu i mlade na koji način koristiti glas, postavljati ton, daju im se smjernice kako postati boljim pjevačem, rad na dijafragmi, tehnici pjevanja, do sve sitnijih tajni i detalja. Osim kroz edukaciju, dio seminara odvija se na samim primjerima, gdje stručni voditelj obrađuje konkretne glazbene primjere te usmjerava i pjevače, ali i zborovođe, učitelje koji rade glazbeni program u školskom programu i sl. koji način interpretirati obraditi skladbu, na koji način animirati pjevače te kako kvalitetno izvesti određenu kompoziciju.

Zbog velikog interesa za daljnje i nove suradnje, u pripremi su novi seminari za 2019. godinu, s proširenijim programom i mnoštvom glazbenih noviteta, a na izvrstan uspjeh seminara osvrnula se i Iva Majcenić iz Pjevačkog studija Mozartine: “Sve veći broj polaznika koji su željni novih znanja potiču nas da s početkom nove godine i punim baterijama krenemo u novi krug besplatnih glazbenih seminara diljem Lijepe naše.

Ako i ti želiš naučiti nešto novo na glazbenim seminarima diljem Hrvatske, prati Mozartine na njihovom Facebook profilu kao i na njihovoj web stranici (www.mozartine.hr) te saznaj koja je sljedeća lokacija održavanja seminara!