Eminem nakon četiri godine pauze objavio album „Revival“!

by pro 15, 2017Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Četiri duge godine čekali smo novi Eminemov materijal, i konačno, danas je objavljen novi album „Revival“, najavljen singlom „Walk On Water“, nastao u suradnji s Beyoncé te pjesmom „Untouchable“.

Novo, deveto studijsko izdanje nasljeđuje album „Marshall Mathers LP 2“ (2013.), a donosi 19 pjesama među kojima su se našle suradnje s glazbenim imenima kao što su Beyoncé, Alicia Keys, Skylar Grey, Ed Sheeran, Pink, Kehlani,…

Radio sam na albumu više od godinu dana. Kad pišeš pjesme, i napišeš novu, prethodna postane stara i odbaciš ju. Album se zove ‘Revival’ (preporod), i reflektira moje trenutno stanje, ali pokušao sam napraviti za svakog ponešto.“ – Eminem o novom albumu.

Album sniman u nekoliko studija

Slim Shady album je snimao u nekoliko studija, gdje su mu s produkcijom pripomogli Rick Rubin, Skylar Grey, a izvršni producent je Dr. Dre, s kojim je Eminem prvi put surađivao na izdanju „The Slim Shady LP“ (1999.). Reper iz Detroita na Dr. Drea osvrnuo se riječima – „Upoznavanje Dr. Drea bilo je izvantjelesno iskustvo za mene. Ništa u mom životu nije išlo kako treba, ali on me smjestio u apartman i platio rentu, kako bih mogao pisati i snimati. Bilo je perioda kada sam pisao 48 sati u komadu. Želio sam biti spreman za njega jer sam mislio – ako nisam spreman za svaki aspekt ovoga, možda je gotovo samnom.

Studijsko izdanje „Revival“ na neki način zaokružuje trilogiju započetu izdanjima „Relapse“(2009.) i „Recovery“(2010.), a obrađuje političke teme, baš kao što je Eminem započeo objavom gotovo 8 minuta dugačke ‘pjesme’ „Campaign Speech“ 2016. godine, u kojoj se obrušio na američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Radi se o pravu da se zauzmeš protiv ugnjetavanja. Mislim, to je stvar za koju se vojnici, i ljudi koji su dali živote za ovu zemlju, bore. Nije stvar u nepoštovanju, jer nije da to pokušavamo, već pokušavamo ukazati na to da se dešavaju loše stvari u ovoj zemlji. Imamo predsjednika koji ne mari za svakog, nije predsjednik svima, već samo nekima od nas. On zna što radi.“ – Eminem

Deveti studijski album slavnog repera – izdanje „Revival“ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.