Podijeli objavu

Prema riječima mnogih radi se o najboljem rap izvođaču na svijetu, a sve je iznenadio kad je odjednom predstavio novi album „Kamikaze“! Svojim specifičnim stilom pokazao je kako je i dalje spreman i dostojan biti među najvećim izvođačima rap glazbe. Album „Kamikaze“ hrvatskoj publici je dostupan na Deezeru i Google Playu.

Bez ikakve najave stigao nam je novi Eminemov album. Album „Kamikaze“ dolazi niti godinu dana od njegovog posljednjeg albuma „Revival“. Album sadrži 13 pjesama, a među samostalnim izvedbama pridružuju mu se i Joyner Lucas, Royce Da 5’9“, kao i njegov menadžer Paul Rosenberg. Eminem je putem Twittera objavio naslovnu fotografiju albuma i komentirao: „Pokušao sam ne razmišljati previše o ovome. Uživajte.“ To je sve što je bilo potrebno da se pokrene lavina, a primjer je Spotify – u samo jednom danu sve pjesme došle su u prvih 40 najslušanijih (čak tri su se našle među prvih pet) i preslušane su preko 40 milijuna puta.

Produkciju za „Kamikaze, među ostalima, potpisuje Dr.Dre s kojim Eminem surađuje od svojih najranijih dana. Eminem i dalje njeguje svoj specifični stil, a nije štedio nikoga, a pogotovo, kako ih on naziva, „mumljajuće repere“ – izvođače novije generacije koji pripadaju trap žanru. Osim toga, na albumu čujemo i njegovog menadžera koji mu se javlja i pita ga misli li da je dobra ideja predstaviti ovaj album u kojem napada sve koji su bili kritični prema njegovoj glazbi.

Eminem je tijekom svoje karijere imao 10 albuma na prvom mjestu Billboard 200 ljestvice, dok se pet singlova našlo na prvom mjestu Billboard 100 ljestvice. Kad se zbroje milijuni prodanih singlova i albuma nalazi se među izvođačima s najprodavanijim izdanjima na svijetu. Njegov rad prepoznala je i struka; do sad je osvojio 151 nagradu – jedna od njih je i Oscar za najbolju originalnu filmsku pjesmu (pjesma „Lose Yourself“). Uz to, na listi je i 17 Billboard nagrada, kao i 15 nagrada Grammy. Zanimljivo je i da je Eminem uvršten i u Guinnessovu knjigu rekorda i to u 11 kategorija; od brojnih glazbenih rekorda, zanimljivi su i oni za najveći vokabular kod glazbenog izvođača, kao i najviše pratitelja na Facebooku u muškoj kategoriji.