Podijeli objavu

Elvis Costello se vraća s novim albumom. Ovaj put surađivao je s bendom The Imposters, s kojima je posljednji put surađivao prije deset godina na albumu „Momofuku“. Novi album „Look Now“ dostupan je za digitalne prednarudžbe kroz Google Play.

Elvis Costello priprema pravu glazbenu poslasticu. Radi se o sasvim novom albumu „Look Now“ koji se snimao u New Yorku i Vancouveru. Svatko tko je vidio kako Costello i The Imposters nastupaju uživo zna da su ove dvije glazbene snage odlična kombinacija, a razmišljanje oko izrade novog albuma javilo se dok je Elvis Costello bio na američkoj turneji jer je shvatio da posljednjim albumom nisu predstavili sve što su mogli.

„Look Now“ sadržavati će 12 pjesama, a mnoge je napisao Costello, a uz njega produkciju potpisuje Sebastian Krys, koji je osvojio veliki broj nagrada Grammy i surađivao s brojnim imenima kao što su Eros Ramazzotti, Luis Fonsi, Ricky Martin, Shakira i mnogi drugi. Elvis Costello je komentirao ovu suradnju: „ Sebastian je napravio odličan posao. Sve je savršeno napravljeno i vođeno emocijom, kao i balansiranjem benda, mog glasa i ostalih instrumenata.“ S albuma su na digitalnim platformama i na YouTubeu dostupne dvije pjesme s novog albuma; pjesma „Under Lime“ i „Look Now“.

Elvis Costello je sa svojom karijerom počeo 1970. godine, a svoj debi album objavio je 1977. Mnogi ga nazivaju i „pop enciklopedijom“, a karakterizira ga zanimljiv način pjevanja i igra riječi. Rolling Stone uvrstio ga je na 80. mjesto na svojoj listi 100 najvećih izvođača svih vremena, a 2003. godine je sa svojim prvim bendom „The Attractions“ ušao u Rock and Roll Hall of Fame.