Elton John objavio EP „Step Into Christmas“

Predstavljena je rijetka i video snimka legendarne izvedbe pjesme u The Gilbert O’Sullivan Show-u, 1973. godine

Podijeli objavu

Jedan od najcijenjenijih izvođača u povijesti britanske glazbe davne je 1973. godine bio gost u tada popularnoj emisiji The Gilbert O’Sullivan.

Tom je prigodom izveo klasik „Step Into Christmas“, a upravo je donedavno izgubljena videosnimka tog nastupa objavljena na njegovom YouTube kanalu.

Audio zapis izvedbe kojoj su pridonijeli i članovi legendarnog Eltonovog pratećeg benda Davey Johnstone, Dee Murray, Nigel Ollson i Bernie Taupin obožavateljima je dostupan na istoimenom digitalnom EP izdanju, a na njemu se nalazi i reizdanje studijske verzije pjesme „Step Into Christmas“, zajedno s B-stranom „Ho! Ho! Ho! (Who’d Be A Turkey At Christmas)“.

Originalna verzija pjesme „Step Into Christmas“ je uvrštena u prošlogodišnje Deluxe Box Set izdanje retrospektivnog albuma „Diamonds“. Iste je godine dospjela na 11. mjesto najslušanijih singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu, a tokom desetljeća iznova se pokazivala kao jedna od najomiljeniih blagdanskih pjesama.

Sir Elton John rođen je kao Reginald Kenneth Dwight 1947. godine u Londonu. Svoje prvo studijsko izdanje „Empty Sky“ objavio je 1969. godine, a do danas je prodao više od 300 milijuna albuma. Osvojio je čak pet nagrada Grammy, te je 1994. godine uvršten u Rock and Roll kuću slavnih. Neki od hitova po kojima ga poznajemo su „Your Song“, „I’m Still Standing“ i „Sorry Seems To Be The Hardest Word“.

EP izdanje „Step Into Christmas“ hrvatskim je fanovima dostupno putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi.