Elton John objavio dugoiščekivani duet s Britney Spears

by kol 26, 2022Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Danas (26. kolovoza) je objavljena dugoiščekivana suradnja Eltona Johna i Britney Spears! Plesna himna budućnosti „Hold Me Closer” – nastala remiksiranjem Eltonovog hitova „Tiny Dancer” ( i dodavanjem elemenata pjesama „The One” i „Don’t Go Breaking My Heart”) – tako je po prvi put u povijesti okupila dva legendarna imena. „Hold Me Closer” odsad je dostupna na svim glazbenim platformama.

Sjeme suradnje posijano je još 2014. godine kada se dvojac prvi put susreo na 22. tradicionalnoj Eltonovoj postoskarovskoj zabavi organiziranoj u svrhu prikupljanja sredstava za borbu protiv AIDS-a. Naknadni tweet Britney Spears iz 2015. u kojem je izjavila da je veliki fan Eltonovog klasika iz 1971. „Tiny Dancer” potaknuo je ideju za suradnju s Eltonom, a zvijezde su se ovog ljeta konačno poklopile. Nakon što je čuo prvi isječak singla ranije ovog ljeta, Elton John je znao da će Britneyin nezamjenjivi vokal kultnoj pjesmi udahnuti novi život. Britney je, nakon što joj je Elton direktno pristupio s idejom, odmah pristala na suradnju koja ujedno označava njezinu prvu novu pjesmu od 2016.

Apsolutno sam oduševljen što sam imao priliku raditi s Britney Spears; ona je istinska ikona, jedna od najvećih pop zvijezda svih vremena i zvuči nevjerojatno na ovoj pjesmi. Jako je volim i oduševljen sam onim što smo zajedno stvorili – izjavio je Elton John, dok Britney potvrđuje:

Bila sam tako počašćena kada me jedan i jedini Sir Elton John zamolio da mu se pridružim na jednoj od njegovih najlegendarnijih pjesama. Tako smo uzbuđeni što će fanovi to čuti! Hvala ti, Eltone, što si me pozvao! Zahvalna sam što mi je pružena prilika da surađujem s takvim legendarnim umom.

„Hold Me Closer“ (u produkciji Andrewa Watta) suvremeni je obrat na jedan od najvećih hitova Eltona Johna, „Tiny Dancer“, a sadrži elemente i drugih kultnih pjesama iz njegovog legendarnog kataloga uključujući „The One“ i „Don’t Go Breaking My Heart“. „Tiny Dancer” je i dandanas jedna od Johnovih najpopularnijih pjesama, a prvotno je objavljena na albumu „Madman Across The Water” 1971. U trenutku izlaska, današnji trostruko platinasti i treći Eltonov najstreamaniji singl odmah je ušao u Top 50 najslušanijih pjesama u SAD-u, a nedavno je uvršten i na popis „500 najboljih pjesama svih vremena” po izboru redakcije Rolling Stonea.