Podijeli objavu

Neno Belan odlučio je neke svoje stare dobre pjesme predstaviti u novom aranžmanskom ruhu, a prva od pjesama koja će se naći na novom albumu obrada je Đavola ‘Samba i ti’, objavljena davne 1986. godine na albumu ‘Ljubav i moda’. Suradnju je ostvario s Elenom Stellom, za koju Neno kaže kako ih prije svega veže dugogodišnje prijateljstvo od 20 godina. Ideja za ploču s obradama u bossa nova ritmovima, prožeta ostalim latino i reggae ritmovima te sličnim južnjačkim varijantama, nametnula se prirodno, budući da su oboje južnjaci i mediteranci, govori Belan te nastavlja o suradnji:

’Razmišljao sam godinama kako bi bilo zgodno pokušati napraviti neke svoje pjesme na engleskom jeziku u novim aranžmanima i u tom sam smjeru poduzeo prve korake, sad pred više od 3 godine, udruživši snage s Elenom Stellom, mojom prijateljicom i pjevačicom iz Zadra, veoma osebujnog i specifičnog vokalnog kolorita kojeg sam veliki fan. Ideja je bila da idemo u smjeru “juznjačkog zvuka”, što je i prirodno jer smo oboje južnjaci, pa su tako pjesme zablistale u novim latino, reggae, soul i drugim slicnim “južnjačkim” ritmovima. S obzirom da je Elena djelomično porijeklom i talijanka, logično se nametnula ideja da iste pjesme napravimo i na tom jeziku. Na kraju kad smo već imali snimljene sve instrumentale zaključili smo – pa zašto ne bi imali i hrvatske verzije? I evo, svjetlo je prvo ugledala pjesma ‘Samba i ti’’. Ta je pjesma tek najavni singl čitavog niza pjesma koje namjeravamo u budućnosti objaviti.” – poručio je Belan te dodao: 

”Ovo je jedan nepretenciozan, ali smatram, veoma kvalitetan i zanimljiv dugoročan projekt, kojeg stvarno radim “za dušu i od srca” i uživam jako u njemu. I sasvim sam siguran da će glazbeni sladokusci i svi oni koji vole nesto malo drugačije, a opet tečno, pitko, ljepljivo i zarazno, uživati u njemu baš kao i Elena ja.’’

Pjesmu ‘Samba i ti’ autorski potpisuje Neno Belan, a Elena Stella donosi njezinu potpuno novu interpretaciju, kroz koju će Đavoli ponovo zaživjeti u nekom drugom vremenu.

‘’Ideja je došla od samog Nene Belana koji me prije par godina nazvao i predložio mi da obradim  neke od njegovih pjesama iz ere Đavola i poneke novije njegove pjesme na talijanskom i engleskom jeziku. Prihvatila sam jer volim zvuk starih Đavola, a  i Nenino stvaralaštvo nakon te ere. Sa povjerenjem sam prihvatila njegovu  viziju u kojoj on vidi mene  kao interpretatora tih predivnih pjesama u latin maniri.

Prethodnih par godina pjesme su nastajale najprije na talijanskom i engleskom jeziku, onda je spontano došlo do ideje da se pjesme izvedu i na hrvatskom jeziku, što je mene posebno obradovalo.’’ – poručila je Elena Stella.

Video spot je djelo Radislava Jovanova Gonza, a snimano je na lokacijama pored Eleninog rodnog Zadra, u Ninu.

‘’Prvi put sam radila sa Gonzom, bio je istinski gušt. Jako sam zadovoljna finalnom montažom i samom egzotikom spota te se ovom prilikom još jednom želim zahvaliti ciloj ekipi koja je sudjelovala u stvaranju – Neni, Gonzu, Toniju, Krešimiru Radiću, Jakši Jordesu, plesačima Tei Žanko Radić i Jerku Cvitaniću,  mojoj nećakinji Aurori Mindoljević bez koje ne bih znala ko mi glavu nosi. Veliko hvala mom vjernom „Malom Frizeraju“ iz Zadra koji nesebično sponzorira moje frizure za snimanja. Izlazak spota je bio predviđen ranije, no zbog vremenskih okolnosti odlučeno je da bude izdan u listopadu ove godine. Uživajte! ‘’ – dodala je Elena.