Podijeli objavu

Sinoć je u Zagrebu u Metropolisu održan prvi od dva koncerata EKV tribute benda Krug.

Radi se o bendu već dobro poznatom zagrebačkoj publici, koji je na isto mjestu nastupao i 2017 godine. Tada su nastupali samo jednu večer i koncert je bio rasprodan danima unaprijed, pa su se karte preprodavale po vrtoglavo visokim cijenama!

Sinoćnji koncert nije bio rasprodan, ali je klub bio i više nego ugodno popunjen. Ono što je odlično kod svih koncerata u Metropolisu jest što se ne forsira kapacitet kluba (čak i u slučaju rasprodanih koncerata) pa se slobodno može kretati klubom i doći do pića na šanku bez prevelikog problema.

No, ono što je sinoć bilo bitno jest bio EKV tribute band Krug. Ne radi se o prosječnom tribute bandu, jer od četiri člana, čak dva su bila dio originalne postave kultnog EKV-a: Dragiša Uskoković na basu i Marko Milivojević na bubnjevima.

Ekaterina Velika je bend koji je toliko utjecao na glazbu i kulturu naše regije da ih je teško usporediti s bilo kime prije i poslije, pa ni ne čudi što su koncerti njihovog tribute benda jako posjećeni. Na sinoćnjem koncertu je bilo ljudi svih dobnih skupina, od onih mlađih koji po prvi put otkrivaju njihovu glazbu, pa do starijih generacija koji ih slušaju još od svoje mladosti.

Osim odličnog Kruga, atmosferu su dodatno podignuli jučerašnji gosti: Dino Jelusić kojeg trenutno gledamo u showu Zvijezde pjevaju, te fantastičan Ivica Premelč koji je član još jednog tribute benda sastavljenog s članovima originalne postave, ovaj put tribute bend u čast Dinu Dvorniku. Doprinijeli su svojom odličnom komunikacijom s publikom, ali i maestralnom glazbenom izvedbom.

EKV je grupa koja ima mali milijun pjesama u svojem opusu, pa je zasigurno bilo teško sastaviti playlistu koja bi mogla sadržavati sve njihove pjesme, no Krug je to uspio.

Čuli smo naravno neizostavne hitove kao što su ‘Ti si sav moj bol’, ‘Par godina za nas’, ‘Krug’ i ‘Jesen’, no izveli su i nekoliko pjesmi grupe Šarlo Akrobata, kao što su ‘Niko kao Ja’ i ‘Ona se budi’.

Koncert s dva bisa trajao više od dva sata, a večeras ponovno uživamo u nekim novim izvedbama svima nam dobro poznatih nota!

Ana Šoda