EKV tribute band Krug ponovno oduševio Zagreb: Vratili se u rasprodani Metropolis

by lis 23, 2023Domaća glazba, Vijesti

Ekaterina Velika je sasvim sigurno jedan od najvećih bendova koji je ikada postojao u regiji i njihov utjecaj se i dalje može osjetiti u stvaranjima mladih glazbenika, no nitko im se nije uspio približiti. Upravo zbog toga njihov tribute bend Krug i dan danas ima rasprodane koncerte diljem regije, pa tako i u Zagrebu.

Nakon nešto dulje pauze zbog pandemije koronavirusa, tribute bend Krug se vratio u zagrebački Metropolis koji je bio rasprodan danima unaprijed pa se tako na ulazu tražila karta viška, a bilo je ljudi koji su se nadali da će nekako ipak uspjeti “prevariti” zaštitare i ušuljati se u klub, samo kako bi mogli uživati u koncertu.

Mi smo srećom svoje karte riješili na vrijeme i uživali u skoro dvosatnom koncertu na kojem je ovaj tribute bend, koji čine Nemanja Dašić (vokal), Dejan Tomović Tomke (klavijature), Dragiša Uskoković Ćima (bas) i Marko Milivojević (bubnjevi). Uskoković i Ćima su bili dio originalne postave EKV-a što ovaj tribute bend čini zaista izvanrednim uz Dašića koji je vokalno zaista fantastičan.

No, moramo priznati da je najveća zvijezda večeri ipak bio Marko Milivojević, bubnjar s najdužim stažom u EKV-u koji je svirao i na albuma “Dum dum” i “Neko nas posmatra”. Ovo nam je bio četvrti odlazak na nastup ovog benda i svaki put nas je Milivojević apsolutno očarao. Rijetko kad se dogodi da osoba koju najviše želite gledati je bubnjar, ali eto – dogodi se. Teško je to uopće opisati, ali zaista kad ga gledate, vidite da čovjek zapravo živi EKV.

Koncert je trajao oko dva sata i za to vrijeme su prošli sve najveće hitove EKV-a, kao što su Novac, Zemlja, Kao da je bilo nekad, Par godina za nas i Ti si sav moj boli ali i velike hitove Šarlo Akrobata koji su često zaboravljeni na koncertima tribute bendova. Na kraju je naravno uslijedio i bis, koji su završili, simbolično, s pjesmom Krug.