Podijeli objavu

Premijera video spota za pjesmu „General bez činova“ s novog albuma Tonyja Cetinskog „Kao u snu“ održat će se 14. 04. 2018., istoga dana kada i koncert koji povodom drugog rođendana Magente 1 organizira Hrvatski telekom na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Snimanje video spota za pjesmu „General bez činova“ održano je u Rovinju krajem ožujka u napuštenoj tvornici Obrada, a novi video spot potpisuje mladi rovinjski redatelj Paolo Gentilini.

Redatelj i majstor specijalnih efekata školovan u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angeleseu (New York Film Academy), zadužen je za cjelokupni vizualni koncept novoga albuma „Kao u snu“.

Koreografiju statista i glumaca koji sudjeluju u spotu osmislila je Sara Oštrić iz Rovinja, bivša članica i voditeljica studija za ritmiku i ples „Roxanne“, rovinjske plesne grupe koja osvaj0a prestižne nagrade na natjecanjima kao sto su ESDU Cro Open, Vienna Dance Fest, Dance Fest Novi Sad, itd.

“Bila je to sudbina da Paolo i ja počnemo raditi zajedno! Obojica smo se vratili nedavno u Rovinj i htio sam nešto posebno i drukčije za svoji novi album, a Paolo je pravi majstor za to! Iznimno mi je drago da je produkcija vide ospota bila u mom rodnom kraju, te da su svi sudionici bili iz Rovinja i šire okolice!“, ističe Tony o suradnji s Paolom Gentilinijem.

O snimanju spota Gentilini kaže, “„Kao u snu“ je naziv albuma koji traži nešto posebno, čarobno i filmsko! To je upravo ono sto sam htio postići za spot „General bez činova“ a da ne izgleda kao tipičan glazbeni video. Za potrebe snimanje spota napravili smo tri različita seta, posebne kostime, te adekvatnu masku kako bi se stvorila specifična atmosfera, koja je na trenutke pomalo mračna, a u suštini romantična i bajkovita.“

Foto: Tony Cetinski – by Paolo Gentilini, Behind the scenes