Editors najavili album “Black Gold” i turneju u sklopu koje se vraćaju u Zagreb

by ruj 6, 2019Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Nastavljajući najuspješniji niz u svojoj 15-godišnjoj karijeri, Editors su jučer, 5. rujna 2019., najavili svoju prvu “best of” kolekciju naslova “Black Gold” koju će 25. listopada objaviti PIAS (Play It Again Sam), a promocija albuma miljenike hrvatske publike još jednom dovodi u Zagreb gdje 8. veljače 2020. najavljuju svoj najveći samostalni koncert u Domu sportova!

Album “Black Gold” donosi retrospektivu dosadašnjih uspjeha britanskog sastava kroz 13 pjesama objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, poput rock himni “Munich”, “Smokers Outside The Hospital Doors”, “Papillon” i “Ocean of Night”, ali i pruža uvid u budućnost jednog od najvažniih otočkih bendova posljednjih desetljeća kroz tri potpuno nove pjesme: “Upside Down”, himnu ljetnih festivala – pjesmu “Frankenstein” za koju je prije dva mjeseca predstavljen i službeni videospot te dramatični naslovni singl “Black Gold” koji je predstavljen s najavom novog albuma.

“Razgovori o ‘best of’ izdanju vode se posljednje tri-četiri godine, no dosad se nije pojavio osjećaj ‘pravog trenutka'”, priznao je frontman Tom Smith. Za pomoć pri realizaciji albuma i novih pjesama sastav se obratio Grammyjem nagrađivanom producentu Garrettu “Jacknifeu” Leeju s kojim su surađivali na svom drugom albumu “An End Has a Start”.

Naslovnicu albuma krasi rad nagrađivanog fotografa Nadava Kandera, a za dizajn albuma zaslužan je slavni grafički dizajner Tom Hingston, poznat po suradnji s Massive Attack, Chemical Brothers i The Rolling Stones. Album će uz standardno izdanje biti dostupan u dvostrukom deluxe CD izdanju na kojem će biti dostupno i 8 “ogoljenih” uradaka iz kataloga sastava, ovaj put pod naslovom “Distance: The Acoustic Recordings”.

“Jako sam ponosan što još uvijek imam priliku raditi ovo što radim. Učvrstili smo status i sliku onoga što bend predstavlja, a nove pjesme pokazuju da bend još uvijek ‘grize’. Uvijek smo se osjećali kao autsajderi, ali željeli smo stvarati pjesme koje rezoniraju sa slušateljima na emotivnoj razini”, izjavio je frontman benda Tom Smith.

Od za Mercury nagradu nominiranog debitantskog izdanja “The Back Room” do posljednjeg, šestog studijskog izdanja “Violence”, Editors su odlučili da njihova glazba neće biti predmet kompromisa što se pokazalo ključnim u njihovoj karijeri. To je prepoznala i velika baza vjernih fanova kod kuće i u inozemstvu pa tako i u Hrvatskoj gdje su postali jedan od rijetkih izvođača čiji se koncerti iz godine u godinu sele u sve veće prostore.

Editors se na krilima istoimene europske turneje kojom promoviraju album “Black Gold” vraćaju u Zagreb 8. veljače 2020., ovaj put u Malu dvoranu Doma sportova, što je ujedno i njihov najbrojniji samostalni koncert kod nas nakon više puta rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa.

Ulaznice za koncert pronađite i u Dancing Bear Shopu u Zagrebu, u ulici Ivana Gundulića 7.