Dvije izvedbe Orašara i ovog prosinca u Lisinskom!

by stu 2, 2023Vijesti, Zanimljivosti

Već tradicionalno, Lisinski uljepšava i ovogodišnji advent omiljenom baletnom božićnom bajkom, čija je prva izvedba već rasprodana!

Za nešto više od mjesec dana na pozornici Lisinskog očekuje nas božićna čarolija Orašara u novome ruhu: virtuozni plesači predstavit će se u novim raskošnim kostimima, a pozornica će zablistati u dekoracijama kreativne scenografije uz posebne svjetlosne efekte koji će ovu veličanstvenu baletnu bajku i glazbu Čajkovskog učiniti apsolutno nezaboravnima.

Solisti i baletni ansambl koje će ugostiti Lisinski priznati su i višestruko nagrađivani baletni umjetnici iz poznatih europskih baletnih kuća, okupljeni u poznatu baletnu trupu Ukrainian Classical Ballet. Uoči zagrebačkog gostovanja, umjetnički ravnatelj trupe Ivan Žuravljov podijelio je svoj doživljaj Božića i otkrio neke od noviteta koje donose nove izvedbe Orašara u Lisinskom:

„Za neke je Božić povod za druženje s najmilijima, uz svečani ukusni obrok pored kamina uz zvukove pucketanja vatre u kaminu. Nekima je to miris borovih iglica i atmosfera nadolazećeg čuda i čarolije, a nekima je to još jedan razlog da pomno biranim darovima pokažu svoju ljubav i pažnju… Svaki od tih trenutaka odjekuje svečanim, a ujedno nježnim i romantičnim notama svima omiljenog Orašara, koji će ove godine sve oduševiti svojim potpuno novim izgledom. Imat ćemo jedinstvenu priliku potpuno uroniti u događanja te bajkovite priče, zahvaljujući bogatoj scenografiji i obilju scenskih rekvizita koji će ispuniti cijeli prostor. Očekuje Vas pravi svečani ugođaj uz brojne kandelabre s upaljenim svijećama, velik ugodan kamin oko kojeg se odvija radnja, antički stupovi ovijeni nježnim buketićima cvijeća koji nas prenose u bajkovit svijet čarolije, šaroliki kostimi inspirirani francuskim gozbama i balovima, raznovrsni specijalni efekti i još puno toga.Nemojte propustite priliku pogledati svima omiljenu bajku ispričanu na potpuno nov način!”

Subotnja izvedba, 9. prosinca već je rasprodana, stoga požurite po svoje ulaznice za izvedbu dan poslije – u nedjelju, 10. prosinca! Ulaznice za izvedbu 10. prosinca, po cijenama od 22 do 50 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog i online.