Podijeli objavu

Krešo Bengalka, splitski reper, kroničar njegovih ulica i prvak tvrdog đira, objavio je u izdanju Croatia Recordsa drugi studijski album “Split Zoo” i s bonus CD-om, prošlogodišnjim albumom i Krešinim prvijencem “Finale”. Ovo izdanje je definitvno jedno od najočekivanijih rap izdanja godine i nešto što svaki ljubitelj hip-hopa mora imati!

Krešo Bengalka na albumu “Split Zoo” nastavlja beskompromisno seciranje splitske stvarnosti – mrak, svjetlo, kvartovske priče i tvrdi likovi. Paralela sa splitskim zoološkim vrtom nije slučajna – grad je kavez, a rijeke turista samo promatraju kako se domaćini usiljeno keze. Split je priča za sebe, ali savršeno koincidira i s ostalim gradovima diljem regije.

Priča o albumu “Split Zoo” zaokružena je odličnim gostovanjima Speedheadsa, Vojka V, Vuka Oreba, Žuvija i ostalih rap boraca sa splitskih ulica i nema sumnje da je “Split Zoo”, ponovit ćemo još jednom, jedno od najboljih rap izdanja godine. Krešine rime pogađaju u srž, refreni se razlijevaju ulicama diljem regije, cinizam progovara dok se gledamo u ogledalo.

Krešo Bengalka album “Split Zoo” predstavit će zagrebačkoj publici večeras u Tvornici Kulture od 21 sat, a turneja će se nastaviti diljem regije. Puni klubovi disat će skupa s Krešom svu težinu stvarnosti koja nas okružuje. “Split ZOO” prvotno je svjetlo dana ugledao putem digitalnih platformi 25. veljače, a najavio ga je singl “Jim Morrison” za koji je spot snimio Marijan Jurčević koji je zaslužan i za ostale spotove i naslovnice albuma “Split ZOO” i “Finale”. Cijeli album sjajno su likovno oblikovali Kazinoti & Komenda – “splitska dica” se najbolje razumiju.

Krešo nas s naslovnice albuma gleda kroz rešetke “Split ZOO”-a. Simbolika je jaka, oči su širom otvorene i ne trepće se nikad jer treba upiti sve što se događa. 17 pjesama, hrpa gostovanja “tvrdih likova”, već prije objavljeni singlovi “Nokturno”, “Repetiram”, “John 3:16”, “Uvij zakolji” i odlične recenzije zakucali su Krešu Bengalku kao jako regionalno hip-hop ime. Dok god ima tvrdih kvartovskih priča, sumnjivih likova iz haustora, lake i brze zarade bit će i stihova koje će Krešo poput rafala ispaljivati.