Duet “Ako voliš ovu ženu” Željka Bebeka i Olivera Dragojevića na 1. mjestu HR top 40!

by ruj 26, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Samo dva tjedna nakon službene objave, pjesma “Ako voliš ovu ženu” Željka Bebeka i Oliver Dragojevića ušla je direktno na 1. mjesto top liste najslušanijih pjesama u Hrvatskoj – HR top 40! Sjajna, emotivna balada bila je pun pogodak za dvojicu legendarnih pjevača, a njihova uvjerljivost vrlo brzo je oduševila i struku i publiku. Koliko mu znači pjesma i činjenica da je zasjela na vrh top liste najemitiranijih singlova objasnio je i sam Bebek:

“Ova pjesma mi znači jako puno. Iako su sve moje pjesme ljubavne, ova je po mnogočemu posebna. Ona je na jednostavan i poseban način opisala sve ono što bih ja mogao danima pričati o ljubavi, a pjevati je s Oliverom je nešto što sam samo mogao poželjeti. Nakon sad više od 40 godina karijere mogu reći da ova pjesma kao niti jedna druga budi u meni snažne emocije koje moram suzbijati da bih je mogao otpjevati. Sad kad su ovako dobro prigrilili i publika i urednici radio postaja mogu samo reći da sam sretan i svima jako, jako zahvalan, prije svega njenim autorima, ali i svima koji će ovu pjesmu slušati na način na koji je ja osjećam.”

Razmjerno broju emitiranja na radio i tv postajama neprekidno raste i broj YouTube pregleda, pa istoimeni video spot za čiju su ideju i režiju zaslužni Sandra Mihaljević i Igor Ivanović do danas broji više od milijun pregleda!

slika 620px

Osim najnovijeg hita, Bebekov novi studijski album “Ono nešto naše” ima još sjajnih pjesama koje čekaju da postanu službeni singlovi, a dvojica glazbenih kritičara su ga ovako opisali:

“Najkraće rečeno album ‘Ono nešto naše’ Bebekov je ‘U turn’ iliti zaokret za 180 s umješno sročenim povratkom na ‘staro’, bez gubljenja dosluha s publikom koja ga je prigrlila u ‘post dugmetovskoj’ fazi. Jer kolaboracija s Oliverom u ‘Ako voliš ovu ženu’ uspješan je ulazak u ‘oliverovski’ žanrovski prostor, balada ‘Ja po kafanama’ reprezentativan križanac starog i novog Bebeka, a pop-rock stilizacije – poput klasične klavirske balade ‘Ljubav ko iz pjesme’, bluesy ‘Blues za tebe’ te gitarske teme ‘Tajno’ – podsjetnik na vrijeme provedeno u Dugmetu. Zarazna tamburaška ‘Gospodari noći’ ili ‘Ono nešto naše’ žovijalne su pak napitnice za koncerte i kavane koje, zna se, uvijek jamče doskok do najšire Bebekove publike.” Zlatko Gall

“Ono nešto naše donosi koloplet raznorodnih stilova kojima je Bebek krstario u tom razdoblju, od kafanskih napitnica i tamburaških veselica preko nježnoga, fino iznijansiranoga baladnog materijala do skladbe kakav bi se nesmetano mogao naći upravo u repertoaru Bijelog dugmeta iz razdoblja kad je on bio vodeći vokal. Upravo to je ono što se od Željka Bebeka već dugo očekivalo i sad je pred slušateljima, kako njegovim dugogodišnjim fanovima, tako i onima koji cijene njegovo rockersko nasljeđe.

Pjesma ‘Blues za tebe (Ti imaš sve)’ nije, doduše, na liniji inicijalnih bluesersih skladbi Bijelog dugmeta – Ove ću noći naći blues i Blues za moju bivšu dragu, više je soul obojen s duhačkim linijom, no riječ je o jednoj od ponajboljih pjesama iz njegova repertoara i definitivno najboljoj na ovom albumu. Ističe se i duet s Oliverom Dragojevićem u pjesmi ‘Ako voliš ovu ženu’, a zanimljivo je kako bi i skladba ‘Ljubav k’o iz pjesme’ savršeno legala Oliverovim repertoaru. Album zahvaća sve koji vole stilove u kojima je Bebek uranjao, no najvažniji je pritom njegov bezvremenski glas koji i u 72. godini djeluje iznimno moćno.” Bojan Mušćet