Podijeli objavu

Dua Lipa se vratila na prvo mjesto Službene radijske liste s pjesmom ‘Physical’, govore rezultati tjednog monitoringa programa domaćih radijskih stanica. Drugi singl s ploče ‘Future Nostalgia’ tako je po drugi puta postao najemitiranijom stranom pjesmom u zemlji, a ovakva situacija koincidirala je s izlaskom dugo čekanog albuma kosovske glazbene zvijezde.
Rezultati svjetskoga streaminga i radijske rotacije euorpskih radijskih stanica potvrđuju kako je Dua Lipa najtraženije pop ime trenutka. 

Lady Gaga se u Hrvatskoj primaknula korak bliže vrhu – sada je druga – a The Weekend je s prvoga pao na treće mjesto s pjesmom ‘Blinding Lights’. Top 5 zaključuje Tones and I s temom ‘Dance Monkey’. Među deset najemitiranijih malo je promjena, a redoslijed do desetoga mjesta – La Lana je šesta, a slijede Lewis Capaldi, Maroon 5, Shawn Mendes feat. Camila Cabello i Harry Styles – poremetio je tek povratak prošloljetne ‘Senorita’ u Top 10.
The Weeknd je, u međuvremenu, osvojio vrhove svjetskih lista albuma. Billboard navodi da su rezultati streaminga albuma ‘After Hours’ u Americi bili toliko jaki da bi – ‘čak i da nije prodao nijednu kopiju’ – završio na vrhu liste albuma. Radi se o četvrtom albumu kanadskog kantautora koji je završio na prvome mjestu liste Billboard 200. 

Airplay Radio Chart u Hrvatskoj, s druge strane, bilježi kako domaće radijske stanice u doba Corone igraju na sigurno i da je – premda bi ovo doba moglo biti odlično za oprezno ili slobodnije istraživanje raznovrsnosti rotacije pop hitova – broj pjesama kojima vjeruju jednak ili manji negoli inače. Najveće skokove među četrdeset su zabilježili singlovi koji su već neko vrijeme na chartu (‘Yummy’ Justina Biebera odnosno ‘I Don’t Care’ Eda Sheerana i Justina Biebera), a broj novih ulaza na ARC 100 zaustavio se na broju sedam. Najuspješniji novi ulaz (‘hot shot debut’) ostvarila je Rita Ora s pjesmom ‘How to Be Lonely’ na 54. mjestu.