Drugi šibenski Nox u subotu otvara newcomer godine Fabian Mateša

by stu 28, 2017Domaća glazba, Festivali, Strana glazba, Vijesti

Drugo izdanje šibenskog techno partya Nox bit će održano u subotu, 2. prosinca, u nekadašnjoj vojnoj zgradi u uvali Minerska gdje se dvadesetak dana ranije dogodila i prva večer Noxa, uz velik broj poklonika elektronske glazbe.

Zgradurina koju je izgradila vojska bivše države, položila je 11. studenog test i sada je dostupna ostalim šibenskim udrugama i alternativcima za organizaciju glazbenih, scenskih i bilo kakvih drugih događaja, sve uz potporu lokalne samouprave. Grad Šibenik će naime, i za drugi Nox osigurati besplatan autobusni prijevoz za posjetitelje i tako podržati underground scenu u gradu.

Malice iz Njemačke

Glavna zvijezda drugog izdanja Noxa je Malice iz Njemačke kojoj tepaju da je nova ‘princeza’ berlinske underground-techno scene.

Otkako je 2013. prvi put nastupila u kulturnom berlinskom Tresoru, redovito je ime na lineupu svih relevantnih klupskih događaja u Njemačkoj i Europi. Svoj melodični techno zvuk izdaje na pločama i digitalnim formatima za više labela u Njemačkoj, a od iduće godine svoje trake objavljivat će u sklopu vlastite izdavačke kuće. Poznata je po tome da glazbu pušta isključivo sa ploča, a na drugom Noxu u Šibenik će donijeti atmosferu berlinskih underground-techno klubova.

Adambence je mladi Mađarski DJ i producent koji dolazi iz Budimpešte.

Već sa 16 godina počeo je stvarati vlastitu techno glazbu, a prva ljubav bila mu je Minimaltechno. S godinama se razvijao i širio svoj ukus tako da mu setovi trenutačno variraju od techna do techhousea. Želja mu je da njegovi setovi svaki put učine publiku sretnom i veselom. Adam je ove godine bio dio BURN ResidencyMix Off Hungary 2017 tima, a nastup u Šibeniku bit će mu prvi u Hrvatskoj.

Lokalne snage ovaj put će predstavljati NiceHell, iza kojeg pseudonima stoji jedan od organizatora Noxa Tonko Mikulandra, a večer započinje nastupom jednog od najzanimljivijih mladih DJ-a ovoga trenutka u Hrvatskoj. Naravno, riječ je o 21-godišnjem Vodičaninu Fabianu Mateši koji je nedavno dobio nagradu Ambasador ‘KlubskeScene’ i proglašen je nacionalnim newcomerom godine.

Kao što je šibenski elektro genijalac Lawrence Klein otvorio prvi Nox, tako će Mateša publiku uvesti u u novo izdanje partya u zgradurini na dokovima nekadašnje vojarne u Minerskoj gdje je uprava Terraneo festivala svojedobno htjela napraviti svoju ljetnu bazu.

Odličan Ante Šmit i na drugom će Noxu prezentirati svoje atraktivne 3D animacije i projekcije, kao i hologram koji je izazvao more pozitivnih reakcija na prvom Noxu.

NOX festival from DarkØ on Vimeo.

Njegove vizualne čarolije prepoznatljiv su dio cijele te Nox priče i mogu se promatrati kao zasebna kvaliteta šibenske underground scene.

Cijeli događaj organiziraju dvije šibenske udruge, godinama aktivne u promicanju lokalne scene, Nota Šibenik i P.A.R.K. neumornog Igora Bergama koji godinama organizira šibenske glazbene festivale Regius i Kulturaljka.

Nox će biti sjajna uvertira u koncertni šibenski prosinac tijekom kojeg slijede gostovanja brojnih jakih glazbenika kao što su TBF, Mayales, Dubioza Kolektiv, Detour, Mnogi Drugi Dav&Omar itd.