Podijeli objavu

Nakon kišnog prvog dana SCool festa u Zagrebu, željno smo iščekivali drugi dan i neko bolje vrijeme. Na našu sreću, od kiše nije bilo niti k, pa smo mogli bez brige uživati cijelu noć.

Drugi dan je otvorio misteriozan dvojac Nipplepeople, koji je publiku u laganom ritmu uveo u ludilo koje je slijedilo. Iako su nastupali relativno rano, dvorište Studentskog centra je bilo prepuno ljudi. Ako se za prvi dan tražila ulaznica više, za drugi je situacija bila daleko ‘ozbiljnija’.

Ubrzo su se na stageu pojavili i headlineri večeri, Brkovi. Zagrebački bend koji na jesen nastupa u Domu sportova, napravio je tradicionalan ‘kaos’. Pive su letjele preko cijele publike, masa ljudi se gurala, a energije nije falilo niti na stageu.

Nakon njihovog nastupa, oko ponoći, festival se preselio u unutrašnjost SC-a, pa je tako prvi nastupao Krešo Bengalka, a nakon njegovog nastupa, ovogodišnje izdanje festivala su završili Dječaci. Odlična energija na pozornici, ali i u publici, doprinijela je tome da upravo njihov nastup, bude jedan od boljih (ako ne i najbolji) ovoga vikenda.

Bio im je ovo prvi put na festivalu, a kako Vojko V kaže, bilo je ‘ludilo’. Osim što je s nama podijelio oduševljenje s nastupom i festivalom, prokomentirao je i činjenicu da su česti gosti u Zagrebu: ‘Inače imamo više gaža u nekim većim gradovima. S ovim selima i otocima smo slabi jako. Te fiere nas ne vole‘. Posljednji put kada je bio u Zagrebu samostalno je nastupao na Zagreb Beer Festu. Bio mu je to tek drugi solo nastup, a odmah se našao pred otprilike devet tisuća ljudi: ‘Okusio sam repati solo, to je tri puta teže. Tako da repati s Dječacima mi je sada teška ekskurzija, teška zabava‘.

Isto kao i Vojku, nama je ovaj vikend također bio teška zabava, baš kao i svima koji su svratili na SCool fest. Iako festival prvotno privlači studente, vidjeli smo i nekolicinu srednjoškolaca, baš kao što su se našle i starije generacije. Tko bi odbio besplatne koncerte nekih od najvećih zvijezda regije?

Mi s veseljem očekujemo i sljedeće izdanje ovog festivala, koji svake godine sve više i više raste. Jedva čekamo da vidimo što ćemo slušati i sljedeće godine!

Ana Šoda