Drito X: Najveći domaći festival posvećen hip-hop i trap glazbi stiže u Domu sportova

by sij 22, 2024Domaća glazba, Vijesti

Najveći domaći festival posvećen hip-hop i trap glazbi – Drito, ove godine obilježava jubilarno deseto zagrebačko izdanje. Nakon što je publika s nestrpljenjem iščekivala objavu datuma održavanja u Boćarskom domu, stiglo je iznenađenje – zbog velikog interesa, ovogodišnje izdanje festivala održat će se u zagrebačkom Domu sportova. Naslovljen “Drito X”, festival na ovu novu lokaciju stiže 19. i 20. travnja, a ulaznice su od danas dostupne u prodaji.

Za 10. zagrebačko izdanje Drita, odlučili smo se za novu i puno veću lokaciju, a tu ste nam i vi malo pomogli vašim glasanjemotkriva yem, organizator i pokretač festivalskog serijala Drito, prvi put održanog 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Festival je od tada izrastao u vodeće festivalsko ime regionalne gen-z generacije i glazbene zajednice, a osim u Zagrebu, održava se i u Osijeku i u Rijeci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli yem (@yemhr)


Zagrebačko izdanje festivala posljednje je dvije godine doživjelo svoj najveći uspjeh do sada; “Drito iz Boćarskog” se tijekom 2022. i 2023. godine kroz dva dana trajanja održavao u Boćarskom domu, te na jednom mjestu okupljao više od šest tisuća posjetitelja, preko 20 domaćih i regionalnih trap i hip-hop imena i bio rasprodan do mjesec dana unaprijed.

S obzirom na sve veći interes gen-z publike, jubilarno 10. zagrebačko izdanje Drito festivala ove će se godine održati u još većem obliku i stoga “Drito X” stiže u Dom sportova. Prvi line-up bit će objavljen uskoro, a ograničeni broj povoljnijih early-bird ulaznica dostupan je u online pretprodaji, putem platforme Core Event.