Podijeli objavu

U četvrtak na Dan žena, udruga P.A.R.K. odat će na poseban način počast omiljenim im ženskim pojmovima ‘Kulturaljka’ i ‘Scena’ (šibenska, da koja druga) radi kojih su prije sedam godina i pokrenuli svoje aktivnosti koje će krajem ožujka u Hangaru okruniti koncertom Jinxa, Kriesa i Kandžije.

Kao i svake godine uoči Kulturaljke, ožujak je obilježen prigodnim programom kojim se najavljuje ta rock and roll fešta, a za poslasticu ovog četvrtka najavljujemo izložbu „Klubovi jutro poslije“ i tribinu „Klubovi u Šibeniku – jučer, danas, sutra“ što će se održati u galeriji Matija.

U suradnji s jednim od najjačih clubbing medija u Hrvatskoj, Klubskacena.hr, točno u 19 sati bit će otvorena izložba „Klubovi jutro poslije“ koja je do sada bila postavljena samo u Splitu i Zagrebu, a u Šibenik je uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice, dovodi upravo Kulturaljka.

Posjetitelji će radove moći pogledati u nešto drukčijem ambijentu nego što su na izložbama navikli jer će cirkulirati plesnim podijem u čijem središtu će biti DJ pult Stereo Pulse tima odakle će Bake Junior i Tabula promovirati svoju plesnu noć ove subote u Kuglani.

– Sedam godina je za nama, ali još smo mladi, inovativni i puni ideja. U četvrtak ćemo kulturu glazbe i našu bogatu scenu promovirati u galeriji gdje ćemo spojiti clubbing, DJ-e, umjetnost i performere, novinarstvo, produkciju, show.., ma sve. Jer ovaj grad je divan, Šibenik je istinska glazbena prijestolnica Dalmacije – poručuje Igor Bergam iz Kulturaljka organizacijskog tima.

Od 20 sati u drugom dijelu galerije kreće tribina na kojoj će o svojim clubbing iskustvima govoriti Vojmir Roša (bivši klub Veslo), Siniša Radetić (klubovi S i Papagaj) i Hrvoje Jelković (klub Azimut), gazde nekadašnjih i sadašnjih šibenskih klubova. Kako bi moderirao taj talk show visokog napona, Mario Krnić odlučio je ovog četvrtka ne emitirati svoju emisiju iz Pixel Records studija nego će zajedno s producentom Tomislavom Rupićem, dovesti ‘Na terapiji’ show u galeriju Matija.

Za artistički ugođaj pobrinuo se šibenski dizajner i majstor rukotvorina Danijel Hrg koji će zajedno sa svojim atomima unijeti u galeriju dodanu kulturnu vrijednost i podsjetiti nas koliko je bogata šibenska scena sa svim svojim glazbenicima i umjetnicima svake vrste.

A to i jest bit Kulturaljke, da slavi šibensku scenu i pred veliku rock and roll feštu u Hangaru svakog ožujka promovira sve ono najbolje što Šibenik ima.