Dodatni razlog za proslavu 30 godina karijere: Koncerta promocija novog albuma Debelog Precjednika

by lis 12, 2023Domaća glazba, Vijesti

Posljednje dane babljeg ljeta, neposredno uoči osječke i zagrebačke koncertne promocije, Debeli Precjednik ispraća objavom novog albuma „Atomac” na vinilu u izdanju Dostave Zvuka. Premijernu izvedbu cijelog albuma prvo će dočekati osječka publika u subotu 14. listopada u alternativnom klubu Epic, a u petak 3. studenog Debeli Precjednik će uz potporu žestokog garažnog rock benda Šiza promovirati novi album u zagrebačkom Vintage Industrialu.

„Atomac” je u kratkom roku uz odobravanje publike naišao na pozitivne kritike struke, a od sada se u prodaji nalazi i u obliku vinila. Dvanaest pjesama snažne i prepoznatljive lirike na hrvatskom i engleskom jeziku okrunjeno je atmosferičnom produkcijom, moćnom ritam sekcijom i poletnim gitarskim dionicama.

„Činjenica da energični, srčani i strukturno ispolirani „Atomac” jest možda i najbolje izdanje u trideset godina karijere Debelog Precjednika govori o njihovom kapacitetu sazrijevanja, koji mnogi neće imati i stagnirat će u prošlim točkama glazbenog zenita. Ali Debeli Precjednik, koji sam čuo s prvim danima studija na Filozofskom u vremenima MySpacea i Last.FM-a, preskače vlastitu ljestvicu. Znam to iz arhive njihova još uvijek vidljivog MySpacea.” – Igor Jurilj (Glazba.hr)

Ove godine Debeli Precjednik obilježava 30 godina aktivne glazbene karijere, a dodatni razlozi za slavlje su objava sedmog albuma „Atomac”, njegovo predstavljanje na vinilu te dvije koncertne promocije novog izdanja. Osječka promocija albuma održat će se u subotu 14. listopada u alternativnom klubu Epic uz gostovanje prijateljskih bendova Galanthus (Osijek), Tarzan u dunsflaši (Osijek), Loš Primjer (Požega/Rijeka), Kymera (Osijek) i De Limanos (Novi Sad). Zagrebačka promocija „Atomca” održat će se u petak 3. studenog u Vintage Industrialu uz podršku garažnog rock benda Šiza.

Album „Atomac” objavljen je u svibnju ove godine za Dostavu Zvuka. Tekstovi, glazba i aranžmani djelo su benda. Za snimanje albuma bili su zaduženi Ivan Jakić i Dražen Alić, a Ivan Jakić samostalno potpisuje miks i master. Naslovnicu albuma je ilustrirala Martina Livović, a grafičko oblikovanje odradio je Marko Nemec.

Album je dostupan na Bandcampu izvođača, YouTube kanalu Dostave Zvuka i na svim streaming servisima. Debeli Precjednik su Tin Kovačić Koca, Davor Bestvina Davke, Ivan Budaić Buda, Igor Kovačević Igich i Siniša Rajković Bubi. Debeli Precjednik je izvođač Dostave Zvuka.