Podijeli objavu

Deveto izdanje Regius festivala i četvrto Membrain festivala ovo ljeto održat će se u kampu i na plaži Martinska. Regius otvara sezonu festivala na Martinskoj 12. i 13. srpnja, a Membrain je na rasporedu drugi, produženi, vikend u kolovozu, od 8. do 11. 08.

Regius već ima „naviku“ seliti, pa se tako nakon prva četiri izdanja održana na šibenskoj gradskoj plaži Jadrija, četiri puta održavao na prostoru bivše tvornice TEF, da bi za svoje deveto izdanje dobio do sad zasigurno najbolju i najadekvatniju festivalsku lokaciju. Loša infrastrukturna situacija u TEF-u, neadekvatan kamp i nemogućnost održavanja kvalitetnog dnevnog programa festivala, razlozi su seljenja. Organizatori vjeruju da će sve te nedostatke nadomjestiti nova lokacija.

Membrain festival svoja prva tri izdanja imao je u uvali Minerska u Šibenskom kanalu, a ove godine, zbog uređenja tvrđave Sv. Nikole i popratnih sadržaja, svoj put nastavlja na Martinskoj.

Festival Regius od 2011. godine domaćin je brojim bendovima iz Hrvatske i regije koji većinom po prvi put nastupaju u Šibeniku. Aktualni izvođači iz široke lepeze alternativnih žanrova od rocka i punka, preko rapa i reggaea, do elektroničke glazbe, svake godine privlače veliki broj publike iz cijele Hrvatske.

Membrain je s druge strane orijentiran na stranu publiku, jer svake godine dovodi preko 50 DJ-eva iz Europe i svijeta u Šibenik te kombinira atmosferu europskih underground klubova s ljepotom mediteranske obale i klime. U četiri dana programa na tri pozornice prezentira se najbolje od DnB-a preko global & tropicala, duba, dubstepa pa do grimea i experimentala i to na vrhunskim DIY soundsystemima.

Ulaznice za oba festivala već su u prodaji i to po povoljnim cijenama za najbrže. Festivalska ulaznica za sve dane Regiusa trenutno koša 90 kuna, a za Membrain 150 kuna. I Regius i Membrain projekti su šibenske udruge P.A.R.K.

Lokacija Martinska ima bogatu festivalu povijest, na tom mjestu 15 godina se održavao kultni punk festival Martinska Fešta, dva izdanja imao je i festival Skaville, a bila je i dom još brojim manjim događanjima. Ove godine Martinska otvara svoje novo festivalsko poglavlje, jer osim Regiusa i Membraina jučer su svoje dolaske na rt preko puta Šibenika najavili i pulski Seasplash i šibenski Nox.