Podijeli objavu
Foto: Goran Berović

Zagrebački Dom sportova u subotu je ugostio najbolji tulum u gradu – najveći koncert u karijeri grupe Detour, proslavu njihova novog albuma TourDetour.

Dvosatni spektakl koji je odlično otvorila beogradska grupa Ničim izazvan nikog od brojnih posjetitelja nije ostavio ravnodušnim i već od samog početka i prvih taktova njihova hita ‘Vikend’ publika je plesala u ritmu Detoura.

Na set listi su se našle njihove najpoznatije pjesme još od doba Yammata, a priliku su dali i numerama s novog albuma. Tako su uz pomoć mladih snaga Ani i Jure otpjevali pjesmu ‘Njuške’, a uz uvod u prve taktove ‘Lijepe naše’ izveli su pjesmu sa zasigurno najjačim stavom prema problemima sadašnjice – ‘Psihopatijo bajna’. Od novih pjesama tu su još svoje mjesto našle ‘Brod tone’ i aktualni singl ‘Skrivena’.

Bend je moćno zvučao u pojačanom sastavu gdje su se uz već standardnu postavu – Nenad Borgudan, Gina Damjanović, Vibor Čerić, Edi Grubišić – Cipal i Alen Križaj – na pozornici izmjenjivali i drugi glazbenici – gudački kvartet Lira, četveročlana brass sekcija, te Vladimir Mirčeta na gitari i Ante Prgin Surka na udaraljkama.

Foto: Goran Berović

Detourovci su pronašli prostor i za goste pa su im se pridružili članovi skupina Headoneast, Nipplepeople i Pavel. Posebno je emotivna bila izvedba pjesme ‘Snijeg’ koju su izveli s Tonkom i Aljošom Šerićem, kada je u Domu sportova stvarno i ‘zasniježilo’. Uslijedili su njihovi najveći hitovi ‘Zaljubila sam se’ i ‘Tvoje lice se promijenilo’ koji su rasplesali sve i jednog posjetitelja Doma sportova.