David Guetta ima novi singl “Dirty Sexy Money”

by stu 3, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Čim je završio s ljetnim, radnim obvezama, tijekom čega je izbacio čak dva hit singla, David Guetta primio se rada na novom singlu koji je jučer stigao na sve digitalne plafrome uključujući i Deezer te na radio postaje diljem Zemlje.

Naslovljen ‘Dirty Sexy Money’, ovaj je singl kolaboracija francuskog producenta i DJ-a s kolegom producentom Afrojackom, britanskom pjevačicom i kantautoricom Charli XCX te hip hoperom američko-marokanskih korijena French Montanom.

‘Dirty Sexy Money’ je premijerno predstavljen prošlog mjeseca na Amsterdam Music Festivalu, na nastupu tijekom kojeg se Guetti pridružio Afrojack. Ovaj energični budući hit singl producirao je Skrillex.

S obzirom na to da u posljednje vrijeme dosta vremena provodi u Nizozemskoj, Guetta je imao priliku susreti se s tamošnjim umjetnikom Selwyn Senatori koji je u svom neo-pop stilu izradio naslovnicu za ‘Dirty Sexy Money’. ‘David i ja smo se upoznali za vrijeme ADE preko producenta Giorgiao Tuinforta. Nakon toga, pozvao sam ga u svoj studio gdje je nastala ideja o ovoj lijepoj suradnji’.

Dominacija top listama

Posljednji Guettin singl ‘2U, na kojem gostuje Justin Bieber, ovog je ljeta bez ikakve sumnje dominirao top listama. Osim toga dosegnuo je impresivnu brojku od jedne milijarde streamova, 500.000 downloada te preko 300 milijuna pogleda na YouTubeu.

Pjesma je u preko 78 zemalja slavila prvo mjesto na servisu iTunes, a 3. poziciju diljem planete zauzela je na servisu Spotify. Uz to, dvaput je dosegla platinasti status u Norveškoj i Švedskoj, jedan platinasti status u Australiji, Italiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Brazilu, Irskoj, Finskoj, Danskoj, Portugalu, Španjolskoj i Švicarskoj te zlatni status na Novom Zelandu, u Velikoj Britaniji, Belgiji, Kolumbiji, Njemačkoj i SAD-u.liji, Italiji, Francuskoj Nizozemskoj, Brazilu, Irskoj, Finskoj, Danskoj, Portugalu, Španjolskoj i Švicarskoj te zlatni status na Novom Zelandu, u Velikoj Britaniji, Belgiji, Kolumbiji, Njemačkoj i SAD-u.