David Bowie – A New Career in a New Town (1977 – 1982′) box set

by lis 4, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

U prodaji je ‘A New Career in a New Town’ (1977 – 1982’) opširan i luksuzan ljetos najavljeni boxset, a kroz 11 CD-ova u njemu bit će rastegnuta karijera Davida Bowieja iz ‘Berlinske trilogije’ kao i drugi albumi snimljeni u periodu od 1977. do 1982. godine.

‘A New Career in a New Town (1977-1982)’ uključuje remasterirane albume ‘’Low’’, “Heroes,” ‘’Lodger’’, ‘’Scary Monsters (and Super Creeps)’’, live ‘’Stage’’ kao i neke do sada teško nabavljive i neobjavljene materijale.

Osim toga, novi box set uključuje i mixeve iz 2017. godine albuma ‘Lodger’ i ‘Stage’ na kojima je radio producent Tony Visconti. Ta nova verzija ‘Stagea’ nosit će i dvije, do sad neobjavljene, live verzije pjesama „The Jean Genie” i “Suffragette City” kao i do sada nedostupan EP ‘Heroes’’ na kojem Bowie pjeva na njemačkom i francuskom jeziku.

‘’A New Career in a New Town’’, naslovljen prema kompoziciji koja se nalazi na albumu ‘Low’’, uz sve nabrojeno donijet će nam i ‘’Re:Call 3’’ kompilaciju koja će kolektirati razne singlove, pjesme iz soundtrackova, proširene verzije, B strane i svašta drugo. Uz sve to u box setu bit će upakriano i pet pjesama snimljenih za ‘’Bertolt Brecht’s Baal’, “Under Pressure” s grupom Queen te “Peace on Earth/Little Drummer Boy” snimljenih s Bingom Crosbyjem.

Fizičko izdanje bit će popraćeno knjigom s tvrdim uvezom u kojoj se nalaze do sada neviđene fotografije Bowieja kroz objektiv Antona Cobijna, Helmuta Newtona, The Andrewa Kenta, Stevea Schapiroa i Briana Duffyja, koji je snimio vizual za album Lodger. A, posvetu fanovima na ovom box setu napisao je sam producent Visconti.

CD Box Set:

128 Page hardback book
Low (remastered) (1CD)
“Heroes” (remastered) (1CD)
“Heroes” E.P. (remastered) (CD EP)*
Stage (remastered) (2CD)*
Stage (2017) (remastered) (2CD)
Lodger (remastered) (1CD)
Lodger (Tony Visconti 2017 Mix) (1CD)*
Scary Monsters (And Super Creeps) (1CD)
Re:Call 3 (non-album singles, single versions and b-sides) (remastered) (1CD)*

LP Box Set:

84 Page hardback book
Low (remastered) (1LP)
“Heroes” (remastered) (1LP)
“Heroes” E.P. (remastered) (12” Single)*
Stage (remastered) (2LP Yellow Vinyl) *
Stage (2017) (remastered) (3LP)
Lodger (remastered) (1LP)
Lodger (Tony Visconti 2017 Mix) (1LP)*
Scary Monsters (And Super Creeps) (1LP)
Re:Call 3 (non-album singles, single versions and b-sides) (remastered) (2LP)*

* Exclusive to ‘A New Career In A New Town (1977-1982)’