Podijeli objavu

Dašak Kvarnera i Istre osjetit će se ponovno u kultnom zagrebačkom klubu Sax! u subotu, 12. siječnja. Za to će zaslužan biti, a tko drugi, nego Šajeta, u širim narodnim masama poznat i kao Istradamus! Prije i nakon Šajete prisutne će zabaviti DJ Xxxtended.

“Jako se veselim nastupu u Saxu i obećajem svima dobru zabavu. Kako u Saxu uvijek napravimo super koncert i dobru feštu, vjerujem da će tako biti i ovaj put s obzirom da su mi svoj dolazak, putem društvenih mreža, najavili i brojni “ponavljači” s prethodnih nastupa. Posebno se nadam i novim “članicama i članovima” publike. Ponesite grudnjake za bacanje, provjerite baterije na mobitelima, a kako ćemo imati i curu u bandu dobro bi bilo da na pozornicu dolete i pokoje muške tanga gaćice po mogućnosti leopard uzorka. Sa svojim bandom izvest ću dvadesetak svojih pjesama od kojih su mnoge dobro poznate široj javnosti. Ispunjavamo i glazbene želje, a znamo svirati uglavnom samo i skoro sve od Šajete”, izjavio je uoči koncerta Dražen Turina Šajeta.

Šajeta je grupa osnovana 1993. godine u Opatiji i jedna je od najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav ‘Yars’ u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se ‘Šajeta & Capra d’oro’, ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). Kad čujete hitove kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki” i “Leteća Barbara” naprosto ne možete ostati ravnodušni.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti na blagajni kluba po cijeni od 50 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 65 kuna.