Daruvarski hard rockeri Cota G4 objavili novi album “Entropia”

by stu 30, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Hard rockeri, bend Cota G4 oživjeli su barokni ambijent dvorca grofa Jankovića u Daruvaru snimajući tamo svoj treći album imena “ENTROPIA” koji je javnosti službeno danas predstavljen. Uz album snimili su i novi spot za pjesmu “Kad bio sam njen”. Bend uskoro slavi 20 godina postojanja i ovim albumom zaokružuje posljednju etapu svojeg umjetničkog rada.

Album “ENTROPIA” sastoji se od 11 pjesama koje su nastale pod producentskom palicom Rejhana Okanovića-Regija. Uz tri stalna člana benda: Marka Osmanovića, Dinka Likara i Daria Horvata, album su svojim angažmanom obogatili: Anna Popova, Bernard Pavar, Damjan Deurić, Krešo Oremuš, Majkl Jagunić, Matej Predojević – Petrić i sam producent Rejhan Okanović- Regi.

 

Snimanje albuma trajalo je sedam dana te je po riječima svih uključenih bilo oduševljavajuće i inspirirajuće iskustvo, ali i veliki izazov. Za snimanje je korišten ambijent dvorca, kao što se to radilo 60-ih i 70-ih godina, što je bendu dalo dodatni, željeni, retro zvuk. Članovi benda su se odlučili na jedinstveni potez. Naime za vrijeme snimanja albuma, svih sedam dana su živjeli u dvorcu.Taj ambijent dao im je i inspiraciju za snimanje video spota koji odiše viteškom tematikom. Daruvarski hard rock bend, prožimanjem povijesti kroz svoj rad, htio je odati počast svojem gradu i njegovoj bogatoj prošlosti.

Prvi singl s albuma je pjesma “Kad bio sam njen”

Riječ je o čistokrvnoj rock skladbi koja je inspirirana ljubavlju, neiscrpnim vrelom umjetničkog izražavanja. Kako ljubav može boljeti i kako ta bol zvuči kada o njoj pjevaju hard rockeri, na najbolji način možete saznati u novoj pjesmi Cote G4. Za pjesmu koja istovremeno osvaja svojom emotivnošću i žestinom rock zvuka, snimljen je i video spot. Radnja je smještena u noćni pejzaž šume što cijeloj atmosferi daje notu mistike i zagonetnosti. Članovi benda su vitezovi koji, u romantičarskom stilu, spašavaju dame u nevolji te se bore protiv zla za njihovu dobrobit. Zanimljiva tema spota zasigurno će pridobiti vašu pozornost.