Podijeli objavu

Dugoočekivani četvrti studijski album ‘Topla voda’ (Menart) bit će u prodaji, po promotivno cijeni, u subotu 17.11. i to u zagrebačkom Velikom pogonu Tvornice kulture, gdje popularnu bosanskohercegovačku grupu Letu štuke, čeka koncertna promocija. Album će u službenoj prodaji biti od ponedjeljka 19.11.

Štuke koncertnu promociju albuma nastavljaju 30.11. u Ljubljani u Orto baru, 22.12. u Domu omladine u Beogradu, a u prvoj polovici 2019. u planu je i koncert u Sarajevu.

Album nam donosi devet novih skladbi iz pera Dina Šarana u kojima se, kako i sam autor ističe, isprepliću društveno angažirane teme s onim ljubavnima, koje nose nova iskustva i nove impresije što pridonosi i njegovoj raznolikosti u zvučnoj kombinaciji analogije i elektronike. Budući da inspiraciju pronalazi u svom životu, sve što se događa oko njega Šaran pokušava ljudima prezentirati bez neke banalnosti za koju smatra da je ionako danas ima previše. Publika se već imala prilike upoznati s uvodnim singlovima ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’ i najnovijim, satiričnom poskočicom, ‘Zemlja gori’ u suradnji s Dubiozom kolektiv iza čijeg aranžmana stoji Brano Jakubović. Za preostale aranžmane i produkciju albuma zadužen je bio Bojan Ahac, novo ime u kreativnom timu grupe.

Sudeći prema prvim izlaznim recenzijama možemo zaključiti kako je album ‘Topla voda’ dosljedan nasljednik prethodnika ‘Letu štuke’ (2005.), ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008.) i ‘Brojevi računa’ (2011.) s kojim će, ne sumnjamo, još više učvrstiti svoj kultni status u regiji:

Letu štuke’ su odradili odličan posao s albumom koji je, baš poput Šarana, slojevit, ni u jednom trenu jednoznačan, s lucidnim opservacijama o okruženju i muško-ženskim odnosima te posve lišen žanrovskih stega’ (Slobodna Dalmacija, Zlatko Gall)

‘Topla voda’ prijelomni je album u životu Štuka, života koji će, nadajmo se potrajati.’ (Večernji list, Hrvoje Horvat).

‘Ovo je pop-album teške kategorije, koji pokazuje Šarana i sastav kako idu u korak s vremenom i kako se unatoč rastućoj rezignaciji ne predaju.’ (muzika.hr, Zoran Tučkar)

Foto: Filip Bušić

 

Štukama će se u Tvornici pridružiti i Darko Rundek i Igor Pavlica na trubi, a publiku očekuju i izvedbe nekih skladbi u akustičnoj formi što do sada nije bio slučaj kod Štuka.

Vrata Tvornice se otvaraju u 20h, a službeni početak koncerta najavljuje se u 21h.

 

 

Ulaznice po cijeni od 95 kuna možete nabaviti na:

– Ticketshop.hr

– Dirty Old Shop (Tratinska 18)
– Rockmark (Berislavićeva 13)
– Dallas Records (Paromlinska 49/1)
– Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2A)