Podijeli objavu

Glazbeni počeci Danijele Martinović najčešće se pamte po njezinoj prvoj pjesmi Svileni (Kikiriki Miki moj) s grupom Magazin, no i prije toga Danijela je imala dvije javnosti gotovo nepoznate pjesme. Prvu koju je ikad otpjevala, nakon 31 godine, ponovno je izvela u emisiji ‘Dalibor Petko Show’.

Pjesma je ‘Prva pričest’, a s njom je Danijela debitirala na Uskrsfestu 1989. godine i odnijela pobjedu zajedno s autorom Nikšom Krpetićem. ‘Imala sam sada veću tremu dok sam je izvodila, nego dok sam pjevala ijednu drugu pjesmu’, rekla je pjevačica koju je u emisiji pozivom iznenadio i sam autor.

’Nikša je taj koji je zaslužan za početak moje karijere. On je skladao za crkvu Svetog Dominika u kojoj sam pjevala, a nakon Uskrsfesta, molio je Zdenka Runjića da me primi na Splitski festival. Osim pjesme Zumbuli, snimila sam tada i neke pjesme Meri Cetinić, čije sam matrice dobila. Te snimke Runjić je pustio Tončiju Huljiću, koji je tada ukapirao da bih mogla biti zamjena za Ljiljanu u Magazinu’, izjavila je pjevačica.

Tončica Čeljuska skoro je postala glumica. Stajala je uz bok Višnjiću, Tariku i Mili Elegović

U emisiji posvećenoj Danijeli Martinović, voditelj Dalibor Petko pozvao je u goste Tončicu Čeljusku. Televizijska urednica i voditeljica iznenadila je Danijelu, s kojom je veže iskreno prijateljstvo. No ovog puta, Danijela i Tončica su zamijenile uloge, a pjevačica se okušala u ulozi novinarke.

‘Da nisi to što jesi, tko bi bila’, pitala je Danijela i dobila neočekivani odgovor. ‘Moja je ljubav književnost i završila sam studij hrvatskog jezika i književnosti. No na trećoj godini fakulteta pokušala sam na glumačku akademiju i ušla u uži izbor s respektabilnom generacijom, u kojoj su bili Tarik Filipović, Goran Višnjić i Mila Elegović. Od 120 prijavljenih ušla sam među sedam odabranih. Međutim, kad sam vidjela koliko oni to gorljivo žele i koliko imaju tu autentičnu glumačku žicu u sebi, shvatila sam da mi fali taj umjetnički drive. Radili smo stvarno s vrhunskim redateljima, no predomislila sam se, jer sam vidjeli da su jednostavno jači od mene’, rekla je Tončica.

Danijela ju je pitala i što bi napravila da dobije 15 minuta nasamo s glumcem Bradom Pittom. ’Teško bih ostala pribrana, makar u tandemu Pitt, Clooney, George je više moj tip’, rekla je voditeljica ispričavši anegdotu koju joj je povjerio glumac Branko Đurić. ‘U Budimpešti su zajedno snimali film i nakon snimanja otišli motorima na pivo. Kad su stigli svi su skinuli kacige, osim Brada. Branko ga je pitao, zašto ne skine kacigu, a Brad se samo nasmiješio i rekao, vjerujte mi ovdje nitko ne želi da ja skinem kacigu’, smijala se Tončica.

Danijela joj je dala zadatak i da otpjeva djelić pjesme ‘Neka mi ne svane’, što je Tončica i učinila, ali samo na nekoliko sekundi. ‘Jednom su me zvali u show Zvijezde pjevaju, ali sam se zahvalila na tome’, izjavila je.