Daliborovo Granje: Međimurski progresivni post rock bend dolazi u Zagreb

by lis 10, 2023Domaća glazba, Vijesti

Međimurski četveročlani progresivni post rock bend Daliborovo Granje održat će koncert u Boogaloou u subotu 28. listopada uz podršku virovitičkog psihodeličnog rock benda Skotni Vrag.

Zavidnu međunarodnu pozornost Daliborovo Granje si je priskrbilo po objavi drugog albuma „Hainin” uhvativši pažnju švedskog YouTube kanala „Underrated Albums” na kojem je u kratkom roku s preko milijun pregleda postao najslušaniji album u posljednjih deset godina otkako kanal promovira skrivene EP i LP dragulje svjetske glazbene scene, a puni potencijal i potentnost izdanja prepoznala je i domaća kritika.

„I dok su se prvim albumom tek predstavili i naznačili u kojem bi se smjeru mogli razvijati, novi album „Hainin“ – što je turski naziv za izdajicu i razbojnika – pravo je malo remek-djelo instrumentalne post rock glazbe na Balkanu.”
– Dubravko Jagatić, Nacional

 

Daliborovo Granje od 2014. u većinskoj mjeri kroz DIY pristup stvara progresivnu i eksperimentalnu post rock glazbu bježeći od uobičajenih etiketa i svrstavanja u glazbene kalupe. Suptilno poigravanje sa stoner rockom i srodnim žanrovima dovodi do ezoteričnih melodija i glazbene katarze. U njihovom katalogu izdanja nalaze se debitantski album „Daliborovo Granje” (2015., Slušaj Najglasnije!) i „Hainin.” (2020., Dostava Zvuka).

Četveročlani psihodelični rock bend Skotni Vrag poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije, pa čak i jazza, prezentira svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz, čiji su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje. Iza sebe imaju debitantski album „Skotni Vrag”, a bend uz stalne koncertne aktivnosti radi i na novim materijalima.

ULAZNICE

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 8 eura, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 10 eura. Pretprodajno mjesto je Dirty Old Shop (Tratinska 34), na svim prodajnim mjestima Entrija i online. Koncert organizira Dostava Zvuka, a sve novosti možete pratiti i na Facebook eventu.