Podijeli objavu

Nakon 20 godina od objave posljednjeg studijskog albuma grupe Daleka obala “1999-2000” Dancing Bear s ponosom predstavlja obljetnička luksuzna izdanja:

DALEKA OBALA

LP “999” – album “1999-2000” je prvotno trebao biti upravo tako naslovljen pa je sad, 20 godina kasnije, to “popravljeno”, a album je po prvi put dostupan na vinilu

2LP “Uspomena / Sve najbolje uživo” – prvi i jedini live album u cijeloj karijeri Daleke Obale objavljen je na dvostrukom vinilu

4CD BOX SET – fantastičan slavljenički box set sadrži CD “1999-2000”, 2CD “Uspomena/Sve najbolje uživo” i Bonus CD koji donosi dosad neobjavljene demo snimke Daleke obale od kojih vrijedi izdvojiti: Ruzinavi brod na kojoj je klavir odsvirao legendarni Oliver Dragojević, Svijetli znamen i U hladu sna u izvedbi Giuliana te nikad objavljenu Na korak si od mene. U box setu se nalazi i knjižica s dosad neobjavljenim fotografijama i dokumentarnim tekstovima Dražena Vrdoljaka i Borisa Hrepića Hrepe u ime benda Daleka obala s odmakom od 20 godina.

Povodom 20. obljetnice albuma “1999 – 2000” Daleka obala predstavlja LP izdanje pod nazivom “999” te dvostruki LP album “Uspomena (Sve Najbolje Uživo)” i četverostruki CD box set koji donosi i dosad neobjavljene pjesme Daleke obale. Sva izdanja na veselje brojnih fanova u prodaji su od danas, 25. listopada!

Dvadeset je godina prošlo od objave posljednjeg studijskog albuma sastava koji je bio i ostao sinonim najboljeg u punokrvnom dalmatinskom i hrvatskom rocku devedesetih. Album prepun simbolike nije samo obilježio prelazak dekade, stoljeća i milenija, već označio i prekretnicu u radu ovog splitskog benda čiji su članovi nakon nebrojenih milja plovidbe otvorenim morima glazbene scene i usputnih neverina vlastite karijere pronašli mirne luke slijedeći nove glazbene snove.

Jesen 2019. obilježava upravo proslava 20. obljetnice albuma “1999 – 2000” i objava LP izdanja pod nazivom “999” koje stiže u pratnji dvostrukog LP albuma “Uspomena (Sve najbolje uživo)” i fantastičnog, četverostrukog CD box seta koji donosi i dosad neobjavljene demo pjesme Daleke obale!

Ne, ne radi se lapsusu niti zubu vremena koje je ostavilo trag na albumu “1999 – 2000” – ova verzija vinilnog izdanja zaista se zove “999”, a radi se ujedno i o originalnom imenu albuma koje je promijenjeno netom prije objave prije dvadeset godina. Danas ono opet živi na omotu novog vinilnog izdanja na kojem su zbog formata četiri originalne pjesme s albuma svoj prostor ustupile drugima – pjesmi “Ruzinavi brod”, amblematskoj zvučnoj slici benda za koju je nagrađen prestižnom nagradom Porin, te pjesmi “A šta da radim”, posljednjoj studijskoj snimci Daleke obale i prvoj pjesmi nesuđenog sedmog albuma benda, albuma obrada koji nikada nije snimljen.

“Zbog potrebe vinilnog izdanja, odnosno ploče, da vratimo u upotrebu taj dobri stari naziv, moralo se neke pjesme izbaciti jer jednostavno na ploču se ne može utisnuti toliki broj pjesama koliko stane na CD. Ovom se prigodom ispričavamo pjesmama U hladu sna, Sutra će kiša, U Čakovcu i Slatko koje su svoj prostor ustupile drugima. Njih možete naći na CD box setu.”, simpatično je u svom stilu objasnila Daleka obala.

Na dvostrukom LP izdanju stiže nam i album “Uspomena (Sve najbolje uživo)”, prvi i jedini live album u cijeloj karijeri Daleke Obale, snimljen 7. srpnja 2001. na koncertu u Obojenoj svjetlosti u Splitu. I on se prilagodio dobrom starom formatu vinila uz pokoju izmjenu u popisu pjesama, no sve ih možete pronaći u sklopu fantastičnog, četverostrukog CD box seta koji sadrži posljednji album “1999-2000” uz bonus demo snimku “Ruzinavi brod”, na kojoj je klavir odsvirao nikad prežaljeni Oliver Dragojević, dvostruki CD “Uspomena (Sve najbolje uživo)” i bonus CD s remasterom arhivskih, dosad neobjavljenih demo snimki. Nastale 1999. godine u garaži na Blatinama u Splitu, gdje je tada Daleka obala imala svoj mali studio, ove pjesme sačuvane su na audio kaseti iz vremena pripreme albuma Daleke obale “1999-2000”, a pored dobro znanih hitova “Kurve”, “Opet sam dočekao dan”, “Prolaze mi godine”, “Vozim polako” i drugih, pronaći ćete i nikad objavljenu pjesmu “Na korak si od mene” te demo snimke pjesama “Svijetli znamen” i “U hladu sna” koje je otpjevao Giuliano. Ovaj obljetnički box set sadrži i knjižicu s dosad neobjavljenim fotografijama i dokumentarnim tekstovima Dražena Vrdoljaka i Borisa Hrepića Hrepe u ime benda Daleka obala s odmakom od 20 godina.