Podijeli objavu

Prema službenoj top listi prodaje Hrvatske diskografske udruge, Daleka obala ima vinil mjeseca! Dvostruko LP izdanje “Uspomena (Sve Najbolje Uživo)” ovog legendarnog splitskog sastava tako se našlo na prvom mjestu najprodavanijih vinila u mjesecu studenom.

U pitanju je prvi i jedini live album u cijeloj karijeri Daleke Obale, a snimljen je 7. srpnja 2001. na koncertu u Obojenoj svjetlosti u Splitu. I on se prilagodio dobrom starom formatu vinila uz pokoju izmjenu u popisu pjesama, no sve ih možete pronaći u sklopu fantastičnog, četverostrukog CD box seta koji sadrži posljednji album “1999-2000” uz bonus demo snimku “Ruzinavi brod”, na kojoj je klavir odsvirao nikad prežaljeni Oliver Dragojević, dvostruki CD “Uspomena / Sve najbolje uživo” i bonus CD s remasterom arhivskih, dosad neobjavljenih demo snimki.

Odmah iza dvostrukog LP-a “Uspomena (Sve Najbolje Uživo)”, na drugom mjestu najprodavanijih vinila u mjesecu studenom našlo se još jedno njihovo izdanje – “999”. Zanimljivo je istaknuti kako je album “1999-2000” prvotno trebao biti upravo tako naslovljen, a sada, 20 godina kasnije to je “popravljeno” i album je po prvi put dostupan na vinilu.

“Godi nam informacija da je naš album Uspomene proglašen vinilom mjeseca. Lijepo je čuti da potražnja za vinilima raste, da postoji ova top lista, i da je pored svih drugih interesantnih vinilnih izdanja upravo naš dupli album snimljen uživo daleke 2001., danas na pragu 2020. zasjeo na prvo mjesto.” – poručio je ovom prilikom jedan od osnivača Daleke obale, Boris Hrepić Hrepa.

Oba izdanja smjestila su se unutar obljetničkog luksuznog seta koji je diskografska kuća Dancing Bear objavila povodom 20. obljetnice njihovog posljednjeg studijskog albuma “1999 – 2000”.

Spomenuta obljetnička izdanja možete nabaviti u Dancing Bear dućanima i svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča te putem Dancing Bear webshopa.

Putem ove poveznice preuzmite dosad nikada objavljenu, demo verziju pjesme “Ruzinavi brod”, jednog od njihovih najvećih hitova. Ova verzija “Ruzinavog broda”, uz preostale demo verzije, našla se na Bonus CD-u koji se smjestio na četverostrukom slavljeničkom Box Setu koji još sadrži CD “1999-2000” i dvostruki CD “Uspomena (Sve najbolje uživo)”.