Podijeli objavu

Na 25. jubilarnom festivalu “Ohrid fest – Ohridski trubaduri”, koji je održan proteklog vikenda u Ohridu u Makedoniji, grupa Colonia nastupila je na trećoj, internacionalnoj večeri s novim singlom “Zumbuli”. Atraktivan nastup i odlična pjesma vrlo brzo su osvojili dvanaest članova stručnog žirija kao i publiku, a Ivana Lovrić i Boris Đurđević vratili su se u Zagreb s drugom nagradom stručnog žirija i publike.
Osim u natjecateljskom dijelu, grupa Colonia nastupila je i u show programu festivala u kojem je izvela nekoliko hitova s aktualnog albuma “Nova era”. Ovaj album, objavljen prije nešto više od tri mjeseca, posebno je predstavljen na press konferenciji u organizaciji Croatia Recordsa. Bila je to prilika da se brojnim medijima predstave i druga nova izdanja Croatia Recordsa objavljena na CD-u i vinilu, poput “Zimzeleno A novo – specijal Dino Dvornik”, “Goran Bare & Majke – Nuspojave”, “Bajaga & Instruktori – U sali lom”, kao i knjige “Tvornica glazbe – Priče iz Dubrave” autora Siniše Škarice i “Splitska dica – od zidića do vječnosti” autora Zlatka Galla.

Direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, naglasio je važnost regionalnog razvoja kao i značaj CMC televizije, jedine glazbene nacionalne televizije u Hrvatskoj koja uz još dva kanala, Jugoton TV i Klape i Tambure TV, ima sve veći broj gledatelja širom regije. Direktor festivala, Grigor Koprov, pokazao se kao vrstan domaćin, a činjenica da je čak četrnaest TV postaja u regiji i šire prenosilo ovaj festival, dovoljno govori o njegovoj važnosti. Na press konferenciji je medijima predstavljen i trostruki album “50 originalnih hitova” Nade Obrić. Jedna od najvećih pjevačica narodne glazbe nastupila je i u show programu prve večeri festivala u kojem je publiku raspjevala svojim bezvremenskim hitovima.