Podijeli objavu

CMC televizija, jedina nacionalna glazbena televizija u Hrvatskoj, počela je s emitiranjem programa u HD kvaliteti, a sukladno najnovijim promjenama u odašiljanju televizijskih programa, odnosno sukladno M2 multipleksu u DVB-T2 sustavu s HEVC standardom kodiranja video signala.

Što to znači za korisnike? Do polovice sljedeće godine istovremeno će se odašiljati DVB-T i novi DVB-T2 sustav koji će potom i postati jedinstven gašenjem starog sustava. Shodno tome u spomenutom vremenskom razdoblju korisnici će morati svoj TV prijamnik prilagoditi nabavkom novih DVB-T2 uređaja, a ukoliko njihov prijamnik u sebi nema ugrađen takav sustav kodiranja DVB-TS/HEVC signala. Takav uređaj potrebno je nabaviti najkasnije do 1. srpnja 2020. godine.

ŠTO JE POTREBNO NAPRAVITI?
Na vašem televizijskom prijamniku potrebno je ponovno pretražiti kanale kako bi sustav prepoznao promjenu i kako bi CMC televiziju od sada mogli gledati u HD kvaliteti. CMC TV dostupan je u svim regijama Hrvatske, a tehničke parametre za svaku regiju možete pronaći OVDJE.

CMC televizija je s godinama postala nezaobilazna platforma za sve ljubitelje domaće/regionalne glazbe. Osim emitiranja glazbenih spotova, upoznavanja gledatelja s najnovijim vijestima iz glazbenog svijeta i diskografije, te predstavljanja najvažnijih nacionalnih top lista, CMC TV za cilj ima promoviranje domaće glazbe i poticanje na glazbeno stvaralaštvo.

U sklopu tih plemenitih misija organizira i dva glazbena festivala koja su postala nezaobilazna stanica za one željne dobre zabave i vrhunske glazbe. CMC festival koji se već godinama u lipnju održava u Vodicama jedan je od najvažnijih događanja na Jadranu tijekom ljeta, a već četvrtu godinu urbanije izdanje festivala organizira se u Slavonskom Brodu – CMC 200 Slavonija fest. Preko ovih pozornica prošla su najveća glazbena imena u regiji, a mnogi su upravo s istog mjeseca krenuli na svoje glazbeno putovanje.