Podijeli objavu

Frontmen Hladnog piva, vječni punk rocker i emotivac u duši, Mile Kekin, po prvi put će se popeti na pozornicu CMC 200 Slavonija festa koji će se održati 30. i 31. kolovoza u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu.

Kao jedan od headlinera nastupit će prve večeri za kraj Rock maratona koji će okupiti brojne mlade bendove. Ovaj sjajan glazbenik i tekstopisac još 2001. godine odvažio se na side projekt zvan Mile i Putnici, a u sklopu kojeg je predstavio nešto intimniju glazbu od matičnog i žestokog punk rock Hladnog piva. Album “U dva oka” bio je pravi dokaz da Mile ima autorski puno toga za reći, a nastavak je uslijedio čak 17 godina kasnije.

Godine 2018. objavljuje novi solo glazbeni uradak nazvan “Kuća bez krova” (Menart) na koji je smjestio 10 od, kako kaže, cirka 150 pjesama koje je napisao tijekom godina. Na autorski put navela ga je samoća uzrokovana prečestim selidbama, a kako je slušao sve, od ex-Yu rocka, preko američkog folka, heavy metala, gospela, bluesa do punka, tražio je u svima njima nekakvu poveznicu. Najviše je cijenio one koji su znali s riječima, koji su pričali priče u kojima se mogao prepoznati, koji bi mu dali osjećaj pripadanja njihovom plemenu. Htio je biti takav tekstopisac, storyteller, sažet i ubojit pa je paralelno sa svime počeo voditi dnevnik u kojemu je bilo svega, ali i nečega stvarno dobroga.

“Dosta toga je završilo na “Džinovskom” albumu Hladnog piva što me je katapultiralo u tekstopisce. „Kuća bez krova“ je hommage velikim svjetskim pjesnicima, bilo da je u pitanju rock, folk, country ili blues, ali i hommage prvom autu, curi, bendu, uspjesima i porazima”, rekao je Mile prilikom izlaska albuma za koji su mu velika inspiracija bili braća po peru, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Johnny Cash i drugi.

Mile se kroz hit singlove „Reno 4“, „Atlas“, „Samo moja“, „Beton“, „Takav par“ i „Atlantida“ feat. Bajaga svrstao u sjajno društvo pjesnika.

“Ovdje sam ponovno u ulozi mladog izvođača, ali u solo varijanti. S Hladnim pivom smo već nastupili na CMC festivalu u Vodicama, sve je lijepo prošlo i bilo mi je drago što su prepoznali naše potencijale. Još kad sam čuo da ćemo biti headlineri sve me je nekako iznenadilo i obradovalo. Produkcijski je prošli put u Vodicama sve bilo odlično, od razglasa i pozornice do organizacije, pa se nadam se da ćemo to ponoviti sada i u Slavonskom Brodu”, rekao je Mile Kekin.

Line up 4. CMC 200 Slavonija festa bogatiji je za još nekoliko izvođača. Prvog dana nastupit će i KIT Karson, a drugog dana Kiki Lesendrić i Fluentes. Ujedno, svoj nastup zbog nepredvidljivih razloga otkazala je grupa Headoneast.