Članovi Prljavog kazališta primili nagradu Grada Zagreba za iznimne rezultate u glazbenoj umjetnosti

by svi 31, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

U gradskoj skupštini Grada Zagreba danas su dodijeljenje nagrade i priznanja istaknutim Zagrepčanima za njihove osobne uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu. Među laureatima ove godine su se našli i članovi Prljavog kazališta.

“Uz pjesmu se rodimo i umiremo, uz njihove stihove smo se zaljubljivali, plakali, oni su već toliko dugo sveprisutni u našim životima – najzagrebačkiji bend – Prljavo kazalište”, rekao je u dijelu svog govora Drago Prgomet, predsjednik Skupštine Grada Zagreba.

Uz pomoć gradonačelnika Milana Bandića dodijelio im je priznanje kao najkomercijalnijem bendu čiji su stihovi utkani u povijest domaće diskografije.

Jedna od naših najdugovječnijih rock grupa prošle je godine obilježila svojih 40 godina postojanja svjetskom “XL world finale” turnejom čiji je završetak kulminirao koncertnim spektaklom na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj održanom točno prije godinu dana. Snimka ovog koncerta objavljena je i na Blu-ray-u, a ekskluzivna projekcija prikazana je 9.5. u Kaptol Boutique Cinema te Cinestar kinima diljem regije.

Prljavce u sljedećem razdoblju među brojnim koncertima čeka i onaj najveći, u zagrebačkoj Areni, 18.10.2019. povodom 30 godina od legendarnog koncerta
održanog na tadašnjem Trgu Republike 17. listopada 1989. godine gdje se okupilo više od 250 000 ljudi. Tako nešto nikada se nije ponovilo, a kultni nastup Prljavog kazališta ostao je upamćen kao jedan od najznačajnijih u modernoj hrvatskoj glazbenoj povijesti.